Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ИЗ ДУХОВНАТА ВОЙНА - ДЖОН БЪНИАН


ДУХОВНАТА ВОЙНА

ДЖОН БЪНИАН

КНИГА - АЛЕГОРИЯ
РЕЧТА НА ЕМАНУИЛ КЪМ ЧОВЕКА

Духовната война - Джон Бъниан


- О, Душе, Мое възлюбено и скъпо за сърцето Ми създание ! Големите права, които ти подарих, и освен това те издигнах над другите Мои създания, не заради достойнството ти, но заради безграничната Ми към тебе любов.

Аз те изкупих от заслужения от тебе гняв на Моя Баща и те изтръгнах от властта на Сатана. И за да отстраня от тебе всичко, което би препречвало пътя към Моето Царство, Аз заплатих голяма цена, която не се състои от тленни вещества, като злато и сребро, но от нетленни - Моята кръв пролях Аз на грешната земя, за да станеш Моя.

С нея само можах да примиря Моя Баща с тебе, за да те приеме в Своето жилище, дето ти ще видиш това, което никое око не е видяло и никое земно сърце не е могло да почувства.

Освен това, Мое създание, Аз те изтръгнах от властта на твоите врагове. И когато ти се обърна към Мен, цялото твое минало, колкото и да беше престъпно, се обърна за твоето добро.

Ти под въздействието на Моя Дух, почна да Ме търсиш, и намери Ме; придоби здраве, мир и спасение. И сега, Аз се върнах с мир при тебе, възлюбено Наше творение, и престъпленията ти никога вече няма да спомена. И твоето бъдеще ще бъде по-радостно от миналото.

Там, в Нашето Царство, ти ще станеш чуден паметник на Нашето милосърдие, любов и слава. И ти ще бъдеш в постоянно общние с Мене, Моя Баща и Неговият Върховен Деятел, и ще узнаеш това блаженство, което е немислимо на Земята, макар и да би преживяла на нея с хиляди години.

Там ти няма да знаеш що е страх, там не могат да съществуват нито заговори, нито зли намерения. Нито скръб, нито бедствия, нито болести и никакви нужди там не са известни, но животът е безконечен, пълен с радости, слава и възторг, за които ти не можеш да имаш и понятие тука-това ще бъде твоя дял.

Там ти ще видиш също подобни на тебе, избрани, изкупени и приготвени от Мене души, които, както и ти са преминали през много скръб и сега са представени от Мене пред Отца. Те ще се възрадват на тебе, а ти на тях.

Там, тази Страна, където искам след време да те преселя, о, изкупено Мое създание, се намират съкровища, които Отец Ми е приготвил за тебе, и ги пази запечатани, докато ти се явиш да ги получиш от ръцете Му.

Всички, които живеят там са изпълнени от любов към тебе и ще се зарадват на твоето дохождане. Тях, Баща Ми ще ги изпрати да те посрещнат и да те понесат на ръце, като възлюбено дете, ще се понесат с тебе на ветрени криле в безоблачните селения, и твоите очи ще видят никога невижданото, и ти ще придобиеш мир и радост.

Ето, скъпо Мое създание, Аз ти предадох, какво те очаква, доколкото можеш да разбереш. Но сега ще ти кажа какви са твоите длъжности, докато стоиш на земята; докато не дойда Сам за тебе, както е казано в Писанията на Истината.

Първо, заклевам те да пазиш дрехите, които Съм ти Дал в по-голяма чистота и непорочност, отколкото до сега.Това ще ти послужи да придобиеш мъдрост, чест и ще бъде за Моя по-голяма Слава.Докато дрехите ти стоят бели, света ще те счита за Моя и Аз ще се утешавам с тебе, а чуждите ще бъдат ослепени от твоята светлина. Украсявай се с непорочност, според Моето Учение, и ползвай се от Законите Ми за утвърдяване на твоето ходене по показания от Мене път, защото Царя ти ще се възвесели от Твоята красота. Той е Господ Твои, покланя се Нему.

О, скъпо, Мое създание, колко често съм те избавял от ноктите на Сатана и в замяна на това, искам от тебе само едно: - не Ми въздавай със зло на доброто, но помни любовта Ми и благостта Ми към тебе. Аз Живях и Умрях на земята за тебе. Аз сега Съм Жив и никога вече няма да Умра., и ще Живея, за да не умреш, и понеже Аз Съм Жив и ти ще бъдеш жива.

Аз те примирих с Баща Ми, чрез Моята кръв, пролята на кръста, и бидейки в примирение, ти също така ще живееш.Аз за тебе Се моля, за тебе ще Се боря с твоите врагове, и милостта  Ми към тебе няма да има край.

Нищо не може да те повреди, с изключение на ГРЕХА, нищо не може да те унижи пред враговете, освен само ГРЕХА. Пази се от ГРЕХА, възлюбено създание.

Докажи ми твоята любов, скъпо Наше Творение, заради всичката Ми милост към теб.Всякога стои при Мене, Твоя Приятел, и Аз ще стоя за тебе при Моя Баща.Обичаи Ме, толкова, щото да превъзмогнеш ИЗКУШЕНИЯТА, и Аз ще те обичам, не гледайки на твоите слабости.

Също не мисли, че всякога можеш да действуваш според своя разум, съобразявайки се с Моето Слово,макар понякога да ти се вижда неясно-по-късно всичко ще разбереш в съвършенство.Само вярвай, макар и да не Ме виждаш пред себе си, Моята към тебе любов няма да намалее и Аз ще те пазя в Своето Сърце.

Както те учих да бодърствуваш, да се молиш, да се бориш с враговете, така сега Моето към тебе съветване те уверява, че любовта Ми към тебе никога няма да се измени.О възлюбено, изкупено Мое Създание ! Бодърствуваш ! Никакво друго бреме не искам да ти наложа, освен това, което сега носиш. БЪДИ ТВЪРДА , ДУШЕ, ДОКАТО АЗ ПАК ДОЙДА !

„ЧУДНАТА АЛЕГОРИЯ| ДЖОН БЪНИАН

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 stoil blagov 31-05-2012 21:53
zadase otbydrtoe mnogo xybavo zabraty koitosa slabiy 4reztova wezayknyt alelya blagoslavymvi v imetoisys
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови