Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Седи - Уочман Ни

Седи

ИЗ СЕДИ, ХОДИ, СТОЙ

УОЧМАН НИ

Уочман Ни

hristiqni.com"Бог на нашия Господ Исус Христос... Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Му страна на небесата, далече по-горе от всякакво началство и власт, сила и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия" ( 1:17-21 ). Като ни възкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса... Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами нас, това е дар от Бога, не чрез дела, за да не се похвали никой" Ефес 2:6-9

Християнската ера започва с Христа, за Когото ни се казва, че "след като завърши (чрез Себе Си) очищението на греховете, седна от дясно на Величието на високо" ( Евр.1:3 ). Затова е основателно да се каже, че животът на отделния християнин започва с човека" в Христа" - т.е. когато чрез вяра ние видим себе си седнали с Него в небесни места. Християнството е нещо чудновато!

Ако от самото начало се опитаме да вършим нещо, ние не постигаме нищо. Ако търсим да постигнем нещо, ние не улучваме нищо. Защото християнството не започва с голямата дума ПРАВИ, а с голямата дума - ИЗВЪРШЕНО. Обхождането изисква усилие, докато Бог казва, че

{xtypo_warning}ние сме спасени не чрез дела, но "по благодат... чрез вяра" - Ефес.2:8.{/xtypo_warning}

Ние постоянно употребяваме този израз "Спасени...чрез вяра". Но какво искаме да кажем с това? Ние искаме да кажем, че сме спасени, като се осланяме на Господа Исуса. Нищо не сме направили, за да спасим себе си, просто възложихме на Него товара на своите грешни, болни души. Ние започнахме християнския си живот не като разчитахме на своето собствено усилие, но на онова, което Той е сторил за нас. Християнският живот от начало до край е основан върху този принцип на пълна зависимост от Господа Исуса Христа. Няма граници на благодатта, която Бог желае да ни дари. Християнството наистина означава, че Бог е извършил всичко в Христа и че ние просто с вяра влизаме в радостта на този факт. Ап. Павел се моли да бъдат просветени очите на сърцето ни - Ефес.1:18, за да разберем всичко, което се съдържа за нас в този двоен факт, че Бог първо чрез Своята могъща сила "Го тури да седне" и тогава по благодат "тури нас да седим с Него".

И първият урок, който трябва да научим, е, че по начало делото не е никак наше, а Негово. Не, че ние работим за Бога, но, че Той работи за нас. Бог ни поставя в положение на почивка. Той ни предлага приключеното дело на Своя Син и тогава ни казва : "Моля, седни!". Неговата покана към нас не може да се изрази по-добре от думите на поканата за големия банкет:

{xtypo_rounded4}“Дойдете, понеже всичко вече е готово“ (Лука 14:17).{/xtypo_rounded4}

Така започва нашият християнски живот - не с вършене, но с откритието, че Бог е извършил вече всичко.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови