Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ВИДЕНИЕТО НА ГОСПОД ИСУС В СЛАВАТА МУ - УОЧМАН НИ

ВИДЕНИЕТО НА ГОСПОД ИСУС В СЛАВАТА МУ

Из СЛАВНАТА ЦЪРКВА - УОЧМАН НИ

Славната църква - Уочман Ни

Книгата Откровение е книга за "откровението от Исуса Христа ". Това става ясно от самото начало (1:1 ). Всички откровения в Библията са фокусирани върху Исус Христос и са предназначени да Го открият пред нас. Ето защо книгата Откровение не само ни показва бъдещите събития, но и Кой е Исус Христос, какво представлява Той като личност? В това послание няма да говорим за образа на Христос, такъв, какъвто се открива в цялата книга, а ще се спрем на видението, което Бог дава на Йоан, видението за Христос в славата Му.

{xtypo_rounded3}"И ОТ УСТАТА МУ ИЗЛИЗАШЕ ДВУОСТЪР МЕЧ ". {/xtypo_rounded3}

В Исая 49:2 се казва: "Направи устата ми като остър меч". Това се отнася за силата на Божието Слово. То не само събужда в съвестта ни чувството за грях, но е и остър меч в съдния ден. Господ е казал:

{xtypo_rounded4}"Който Ме отхвърля и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден "(Йоан 12:48 ).{/xtypo_rounded4}

Ние трябва да се боим от Господа, защото съдът започва от Божия дом! Откровение 2 и 3 ни показват, че Господ ходи сред седемте светилника. Той съди църквата Си със Своето Слово. Той натоварва Йоан да пише до ангела на Пергамската църквa:

{xtypo_rounded4}"Това казва Този, Който държи двуострия меч... Затова, покай се; и ако ли не, ще дойда при тебе скоро и ще воювам против тях с меча, който излиза от устата Ми. ( Откр.2:12,16 ).{/xtypo_rounded4}

Мечът от устата Му е просто Божието Слово. В Евреи 4:12 се казва: "Защото Божието Слово е живо, деятелно, по-остро от всеки двуостър меч, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето." В Лука 1:37 се казва: "Защото у Бога няма да остане безсилна нито една дума ".

Божието Слово е остро и могъщо.

Ние трябва да оставим Божието Слово да се вселява пребогато в нашите сърца и да позволим на Словото Му да взема все повече територия в нас. Ние също така трябва да можем да го използваме като оръжие, за да се противопоставяме на Сатана. Когато Господ е изкушаван от дявола в пустинята, Той побеждава с Божието Слово. Божието Слово наистина е остро и могъщо. Затова ние трябва да ценим Словото Му и да се уповаваме на Словото Му. В Библията появата на Господ Исус е символизирана чрез утринната звезда и слънцето. Неговата поява като слънцето е за света, а появата Му като утринната звезда е за вярващите. Утринната звезда изгрява малко преди зората. Само онези, които са бдителни през нощта могат да я видят. Слънцето се появява през деня и всеки на света може да го види. Първо е появата на утринната звезда и после изгрява слънцето. Преди нашият Господ Исус да се появи на хората в света, Той ще се появи на онези, които Го обичат. Каква благословена надежда е това! Братя и сестри, обичате ли Господа? Готови ли сте да Го срещнете? Откровение 1:17 продължава:

{xtypo_rounded3}"И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв ".{/xtypo_rounded3}

Йоан някога се е облягал на гърдите на Исус, но тук той вижда Онзи, Който ще извърши съд. Заради Неговата слава, величие, сила и святост Йоан пада при нозете Му като мъртъв. Господ ще съди в тържественост и величие. Кой може да устои на такова видение? Ако Йоан е реагирал по този начин, какво остана за нас? Братя и сестри, да не пренебрегваме тържествеността на този съд. Човек няма избор, принуден е да се преклони пред лицето на Господа, освен, ако е напълно сляп за Христос. Когато Йов спори с тримата си приятели, той се счита за съвършен. Тогава вижда Господа и казва: "Слушал бях за Тебе само с ухото си, но сега окото ми Те вижда, затова се отричам от думите си и се кая в пръст и пепел " ( Йов 42:5-6 ).

Когато Исая вижда Господа седнал на висок и издигнат престол, той не може да се сдържи да не възкликне: "Горко ми! Загинах! Понеже съм човек с нечисти устни и живея сред народ с нечисти устни, понеже очите ми видяха Царя, Господа на силите ( Ис.6:5 )". В Библията не се споменава за нито един грях на пророк Даниил, но след като вижда Господа, той казва : "Аз останах сам да видя това голямо видение, от което не остана сила в мене, защото енергията ми се обърна в тление и останах безсилен ( Дан.10:8-9 ) Какво прави пророк Авакум, когато чува гласа на Ехова? Той казва: "Чух и сърцето ми се смути, устните ми трепереха от гласа "( Авак.3:16 ).

Aпостол Павел преследва и убива Христовите ученици. Но по пътя за Дамаск Господ го заслепява със светлина от небето и той пада на земята ( Деян.9:1-4 ). Ако наистина видим славата на Господа, святостта на Господа, дори съда на Господа, ние ще се ужасим от себе си и ще се възненавидим. Колко жалко, че много християни винаги говорят за себе си. Дори когато изповядват греховете си, те се оправдават и оневиняват. Явната гордост, както и скритата гордост са резултат от слепота. Много християни не виждат Христа. Еремия 17:9 казва:

{xtypo_rounded4}"Сърцето е измамливо повече от всичко и е страшно болно. Кой може да го познае? " ( Ер.17:9 ).{/xtypo_rounded4}

Отделени от Господа, ние не познаваме сърцето си. Когато не виждаме Господа, лесно можем да повярваме в себе си, да оправдаем себе си и да се задоволим със себе си. Трябва да разберем, че в светлината ще видим светлина ( Пс.36:9 ) В Божията светлина виждаме истинското си състояние. Онези, които мислят, че притежават нещо или се смятат за по-праведни от останалите, са хора, които просто не са срещали Господа; в тях не блести Неговата светлина. Братя и сестри, които са Го срещали, не могат да не паднат ничком пред Него. Господ да бъде милостив към онези, които се себевеличаят и самооправдават! Божията слава и святост да ни накарат да се ужасим от себе си, за да паднем при нозете Му и да Му се посветим до смърт! Само тогава Господ ще се изяви в живота ни.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови