Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ ДАРИТЕЛЯТ - УОЧМАН НИ

БОГ ДАРИТЕЛЯТ

Из Седи, ходи, стой

Уочман Ни


От всички притчи в Евангелията, историята за Блудния син дава да се види най-висшата илюстрация как да угодим на Бога. Бащата казва : " Прилично беше да се развеселим и да се зарадваме " ( Лука 15:32 ) и с тези думи Исус ни открива какво в изкуплението радва най-много сърцето на Неговия Отец. Не е по-големият брат, който постоянно работи за бащата, но по-младият, който напротив - не върши нищо за баща си, но оставя всичко баща му да върши и за него. Не е по-възрастният брат, който винаги иска да дава, но по-младият, който винаги е готов да получава. Когато блудният син се завърна в къщи, след като беше пропилял всичко което имаше, в разюздан живот, бащата не го упрекна нито веднъж за пропиляното, нито го запита какво е пропилял. Не му стана мъчно за онова, което е похарчил; той само се радваше, че завръщането на неговия син му дава възможност да похарчи повече.


Бог е толкова богат, че Неговата най-голяма наслада е да дава. Неговите съкровища са толкова изобилни, че изпитва болка, когато ние отказваме да Му дадем възможност щедро да ни раздаде Своето съкровище. Беше радост за бащата да намери блудния син, кандидат за дрехата, пръстена, обувките и празненството, беше му мъчно, че по-старият син не беше тука. Причинява скръб на Божието сърце, когато се опитваме да доставим нещо за Него. Той е толкова богат! Той изпитва истинска радост, когато Го оставим да дава и да дава, и пак да ни дава! Също така изпитва печал, когато се опитваме да извършим нещо за Него, защото Той всичко може. Той желае само да Го оставим да върши, да върши и пак да върши. Той иска да бъде вечният Дарител и Той иска да бъде вечният Изпълнител. Ако само знаехме колко е богат и колко е велик, ние бихме се отказали от всякакво старание да даваме и да вършим, и бихме оставили всичко на Него. Мислите ли, че ако престанете да угаждате на Бога, с това вашето добро поведение ще спре? Ако оставите всичкото даване и вършене - на Бога, мислите ли, че резултатът ще бъде по-незадоволителен, отколкото ако вие вършите нещо? Когато се мъчим да вършим нещо сами, ние се поставяме отново под Закона. Но делата на Закона - даже нашите "добри дела" - са "мъртви дела", омразни на Бога! В притчата, както големият, така и малкият син бяха далеч от веселията на бащиният дом. Но по-възрастният, въпреки, че не беше наистина в далечна страна, всъщност беше само по положение син у дома и неговото теоретично положение никога не можеше да стане експериментално, както в случая с Блудния син, защото той не искаше да се откаже от своите добри дела. Спри да "даваш" и ще изпиташ какъв Дарител е Бог! Спри да "работиш" и ще откриеш какъв Изпълнител е Той. По-малкият син беше изцяло виновен, но той се върна у дома и намери почивка - ето къде започва християнският живот.

"Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби..., тури ни да седнем с Него в небесни места, в Христа Исуса" ( Ефес. 2:4,6 ). "Прилично беше да се развеселим и да се зарадваме ( Лука 15:32 )."

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови