Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПАДАНЕТО НА ВАВИЛОН

124

„. ...Името Вавилон произлиза от „Вавилонска кула”...Принципът на Вавилонската кула е да се изгради нещо от земята , за да достигне до небето.

НАПРЕД...

Здраве и щастие от името на Бог..

ДУХОВЕН ПОПУЛИЗЪМ, ТРАГИЧНА ГРЕШКА
ИЛИ ОБИКНОВЕНА ЗЛОУПОТРЕБА?
Един от най-нечестните удари под пояса в политиката е популизмът – водачът обещава на масите, че ако той има властта, ще им даде всичко, което те искат. А истината е, че той не може да им го даде, защото проблемите не се решават така лесно. Това проличава, когато водачът наистина получи властта – но вече е късно. Предпоставка за популизма е от една страна липсата на морал у политиците и от друга – наивността и простодушието на масите, които се вълнуват единствено от това, което имат в хладилниците си.

Другото благовестие
Ако в обществения живот популизмът е обясним с жаждата за власт, не знам как да го обясним в християнството. Може би пак така.

НАПРЕД...

Практическо ръководство по освобождение. 1част

Прасета в хола

Прасета в хола

Предговор
По въпроса за демоните до този момент е изписано много, но малцина са тези, които са се занимавали обстойно с практическите аспекти на освобождението от демонични духове. В тази книга нещата са представени именно от практична гледна точка. Целта ни е била да създадем практическо ръководство по освобождение.

НАПРЕД...

С болка и любов за съвременния човек (книга)

579324

Старецът Паисий Светогорец

Издава се с благословението на славянобългарския манастир “Св. Вмчк Георги Зограф”, Света Гора, Атон.

НАПРЕД...

Богът на Авраам, Исаак и Яков

Богът на Авраам, Исаак и Яков

Природата на Яков и неговото обуздаванеУочман ни

Уочман ни

Всеки, който чете внимателно Божието Слово, лесно ще открие огромната разлика между историята на Исаак и тази на Яков. Животът на Исаак бил спокоен, без произшествия, а този на Яков-пълен с мъки и изпитания. Първият минал по гладка и отъпкана пътека, а вторият постоянно срещал трудности по пътя си. Всичко в живота на Исаак се случвало за негово добро, а в редките случаи, когато срещал препятствие, се справял изключително лесно, докато преживяванията на Яков били изпълнени с болка.

НАПРЕД...

Тайната на смъртта

Из книгата на проф. Георгиос Мандзаридис "Християнска етика", том II, ИК "Омофор", 2013

Превод от гръцки: Константин Константинов

Християнска етика

Тайната на смъртта

Явлението смърт. Смъртта е независима променлива величина в постоянно изменящия се свят. Всички одушевени същества умират, но само човекът се определя като смъртен.

Той се определя така не само защото умира, но и защото знае, че умира, което означава, че неговото знание обхваща и смъртта. Затова човекът не остава бездеен пред смъртта, а се опитва да я победи и отхвърли, и още повече – да я обясни и осмисли.

НАПРЕД...

Животът на християнина

Из Седи, Ходи, Стой - Уочман Ни

Уочман Ни

Животът на християнина

Ако животът на християнина трябва да бъде угоден на Бога, е необходимо той да бъде изправен пред Него във всичко, както подобава.

Много често в своя живот ние наблягаме само върху едно нещо или подробност в обходата си или работата си за Христа. Често пъти пропускаме да преценим, до къде трябва да се простира нашата изправност, а понякога дори-от къде трябва да започне. Обаче, Бог мери всичко от начало до край със съвършенството на Своя Син. Писанията ясно твърдят, че Божието благо намерение е "да се събере в Христа всичко...в Когото станахме и наследство" ( Ефес.1:9-11 ).

НАПРЕД...

Делото и отговорността на църквата пред БОГА

Из Славната ЦЪРКВА - Уочман Ни

Уочман Ни

Делото и отговорността на църквата пред БОГА

В книгата Ефесяни е описана църквата, която Бог е предопределил във вечността. В пета глава се казва, че църквата ще бъде славна църква, без петно или бръчка, или нещо подобно... свята и непорочна.

В шеста глава се говори за практическата работа на църквата, духовната война.

Когато четем Ефесяни 6:10-12, си даваме сметка, че работата и отговорността на църквата е духовната война. Противниците ни в тази война не са от плът и кръв, а духовни същества, обитаващи духовния свят. Да прочетем стихове 13 и 14:

"Затова, вземете си Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и като надвиете над всичко, да устоите. Стойте...".

Tук ни се казва, че трябва да стоим, не да атакуваме. Духовната война е отбранителна, не нападателна, защото Господ Исус вече е водил битката и е спечелил победата. Работата на църквата на земята е просто да поддържа победата на Господа. Господ вече е спечелил битката и църквата е тук, за да отстоява Неговата победа. Работата на църквата не е да побеждава дявола, а да се противопоставя на него, който вече е бил победен от Господа.

Делото и отговорността на църквата пред БОГА

Нейната работа не е да връзва силния човек-силният човек вече е бил вързан. Нейната работа е да не го оставя да се освободи. Не е необходимо да атакуваме, достатъчно е да се отбраняваме. Отправната точка на духовната война е да застанем твърдо на победата на Христа-това означава да видим, че Христос вече е победил. Не да се разправяме със Сатана, а да се доверим на Господ. Не да се надяваме да спечелим победата, защото победата вече е била спечелена. Дяволът не може да направи нищо. Задачата и отговорността на църквата е да води духовната война.

Става въпрос за конфликт между властта на Бога и силата на Сатана. Сега виждаме каква е връзката между църквата и Божието царство. Някои хора свързват Божието царство само с награди. По този начин много подценяваме Божието царство. Господ Исус веднъж обяснява какво прдставлява Божието царство. Той казва:

НАПРЕД...

ДО ВЕЧНИ ВЕКОВЕ

ДО ВЕЧНИ ВЕКОВЕ

Из Славната църква

Уочман Ни

Славната църква - Уочман Ни
В Откровение 22:3 се казва: " Нищо проклето няма да има вече ". Благодаря на Бога, Битие 3 вече няма да се изпълнява и вече няма да има нищо проклето. Всичко, за което се говори в Битие 3 може да се сведе до думата ПРОКЛЯТИЕ. Дори смъртта е вид проклятие. При Новото Небе и Новата Земя, обаче вече няма да има проклятие , нито ще има смърт. На греховното минало вече ще е сложен край; и човекът ще прославя Бога както трябва. Стих 3 продължава: " И престолът на Бога и на Агнето ще бъде в града.Тук ситуацията е съвсем различна от Битие 3, където Бог е ходел из градината в прохладата на деня.Тук Бог царува; Неговият престол е разположен тук. Сега градината се е превърнала в градът, мястото , където Бог царува. " И Неговите слуги ще Му служат ".Какво ще правят във вечността слугите на Бога ?Те ще Му служат. Ние не бива да мислим, че във вечността няма да правим нищо.Не, ние завинаги ще бъдем Негови слуги и ще му служим.

НАПРЕД...

ЦЪРКВАТА ПРОИЗЛИЗА ОТ ХРИСТОС

ЦЪРКВАТА ПРОИЗЛИЗА ОТ ХРИСТОС


Из СЛАВНАТА ЦЪРКВА
УОЧМАН НИ

Славната църква - Уочман Ни
ЦЪРКВАТА ПРОИЗЛИЗА ОТ ХРИСТОС
Тук можем да се запитаме какво представлява църквата. Църквата е онази част, която е взета от Христос. Всички естествени човеци са направени от пръст.
Църквата е един вид Христос. О, много мислят, че църквата се състои от "хора", които вярват в Господа и са спасени. Не, това не е вярно! Кои съставляват църквата? Само онези, които произлизат от Христа. С други думи, това са хората, които Бог е създал от Христа. Без Христос, църквата няма място, няма живот, няма съществуване.

НАПРЕД...