Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ето отговора защо, когато християните стигнат до 'тясната врата', НЕ влизат и НЕ продължават по 'тесния път'!

11241614 990570457654579 2173203890909983549 n

Ето отговора защо, когато християните стигнат до "тясната врата" НЕ влизат и НЕ продължават по "тесния път" - страха да НЕ останат САМИ! Това беше и единствения страх, който за момент се прокрадна и в Исус, когато каза:"Отче, ако може да ме отмине тази чаша...". Той НЕ се страхуваше от физическата болка, а ЗНАЕШЕ, че там на кръста ще остане САМ. И Отец щеше да Го изостави. Затова бяха и кървавите капки, които избиха по време на молитвата Му.

НАПРЕД...

Всичко, което вършим сега на земята, един ден ще ни бъде пуснато горе на небето..

6 ЮНИ, 2016

army
Тази сутрин потеглихме с вуйчо и Баба бей ефенди за Благоевград, където щяхме да получим повече информация за датите на изпитите в университета. Докато пътувахме, в колата се водеше странен разговор, който в началото недочувах заради слушалките, които бях пъхнала в ушите си с цел- наслада по време на пътешествието.

НАПРЕД...

Синдром на рицаря на белия кон.

СИНДРОМ на РИЦАРЯ на БЕЛИЯ КОН

    Рицарят – смел воин, подкрепящ слабите. Белият кон – символ на надеждата. Даже е израз в народопсихологията:

„Чакам рицаря/ принца на белия кон” 

Image may contain: outdoor

   Човешката помощ и милосърдие са не само достойни за уважение, а и необходими в живота ни. 
   Да помогнеш на някого от добро сърце – важно е! Да го обичаш – необходимо е! Да знаеш кога да се отдръпнеш без да прекаляваш – мъдро е!

НАПРЕД...

ЗА ДУМИТЕ (ИЗГОВОРЕНИ или...ПОМИСЛЕНИ)

Йоан 1:1-5;” В началото бе СЛОВОТО; и СЛОВОТОбеше у Бога; и СЛОВОТО бе Бог.

15941114 1414959755215645 8063495136999363256 n

То в НАЧАЛО беше у Бога. Всичко това ЧРЕЗ Него стана; и без Него НЕ е ставало нищо от това, което е станало. В НЕГО БЕ ЖИВОТА и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.”

НАПРЕД...

НЕ вярваш в Исус Христос...твоята позитивност НЕ те спасява.

Ако си ПОЗИТИВЕН – мислиш и действаш позитивно, но...НЕ вярваш в Исус Христос...твоята позитивност НЕ те спасява.

15879410 1412469115464709 2138081216 n

Ако си ДОБЪР – не причиняваш зло и не нараняваш хората, но...не вярваш в Исус Христос...твоята доброта НЕ те спасява. Ако си ТОЛЕРАНТЕН към всички религии – приемаш всички като братя, но...НЕ вярваш в Исус Христос...твоята толерантност НЕ те спасява. Нищо от това, което правим, говорим или вярваме НЕ ни спасява. Защото спасението Е по БЛАГОДАТ, чрез ВЯРА В ИСУС ХРИСТОС! ( ЗАЩОТО има САМО ЕДИН Бог и ЕДИН ХОДАТАЙ между Бога и човеците – ЧОВЕКЪТ ИСУС ХРИСТОС. 1Тимотей 2:5)  

НАПРЕД...

Слово за деня: За този, който би искал да го прочете...

Слово за деня:
За този, който би искал да го прочете...

31118 000 005 01

Бог създаде Човека по свой образ и подобие. Създаде го съвършен, вдъхна му и живот. И го дари със свободна воля. Имаше велики проекти за това си творение, искаше един ден, когато Човекът достигне до познанието на доброто и злото, да го осинови. Но Човекът, неукрепнал още, използва свободната си воля неправилно и вкуси от познанието, без да е готов да разпознава. Тогава Бог се разгневи, отне му вечният живот; постави го в материално тяло и го отстрани от присъствието Си. Но преди това записа на плочата на сърцето му всичкото познание и какво трябва да направи, за да си върне отново Вечният живот, за да бъде отново със своя Създател.

НАПРЕД...

Слово за деня: Защо Исус Христос повери майка си на Йоан?!

35760998cad3696df57f965c2121a52f

Слово за деня:
В навечерието на Рождество сме и в мен се породи един въпрос - защо Исус Христос повери майка си на Йоан?! Защо не на някой друг от учениците Си, а точно на него? И започнах да разсъждавам в/у словото паралелно за Йоан и майка Му.

НАПРЕД...

Никой не се присмива на Бога в тези сутиации..

PeopleLaughing

Никой не се присмива на Бога в болница.
Никой не се присмива на Бога на война.
Никой не се присмива на Бога по време на пожар или наводнение.
Никой не се присмива на Бога, когато самолетът започне да се тресе.

НАПРЕД...