Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Място, където потребителите имат думата.

Секта или църква Христова е моята църква 'Благовестие'?

Изпратено ни по e-mail.

Здравейте приятели,
Пиша ви от град Бургас.
Молих за право на отговор, но никой от електронното издание „Свободно слово” не отговори на молбата ми. Тази моя молба е провокирана от поредните неистини, които са изречени от свещеник Стилиян Кунев от църквата „Света Богородица“ в Бургас /Куриери на Христос или ловци на души , svobodnoslovo.eu.

По пътя на моята вяра съм чувала много обиди, много лъжи и заблуди за нас, протестантите в християнството. Но досега никой не беше се осмелявал да каже, че сме водени не от Божия Дух, а от духът на дявола. В сърцето ми e събрано много , което искам да изкажа, но тези, които ни отхвърлят и огорчават, които сеят лъжи и заблуди за нас, не искат да ме чуят. Писмото ми е може би не съвсем подредено, но то отразява това, което е вътре в мен.

Секта или църква Христова е моята църква "Благовестие"?

Пастор Живко и съпругата му Нели - църква Благовестие

Пастор Живко и съпругата му Нели - църква Благовестие

Преди повече от 20 години, една чудесна лятна утрин пристигнахме в град Трявна, за да прекараме ваканцията си сред красивата природа на града и околностите му. Закусихме набързо, и в 9 часа тръгнахме към центъра , за да търсим евангелска църква. Неделя сутрин е време, в което цялото семейство обикновено сме на богослужение в домашната ни църква „Благовестие” с пастори Живко и Нели Тончеви.

Но тази, и вероятно и следващата неделя, бяхме далеч от нашата църква, и затова търсихме общение с местните вярващи. Попитахме за адреса на евангелска църква доста хора, които срещахме по пътя към центъра, но никой не знаеше, или не искаше да ни каже. Искрено се зарадвах, когато срещу нас се зададе свещеник от православната църква. Помислих си, че той не може да не знае адрес на евангелска църква в града. Много учтиво го поздравих, и го попитах може ли да ни помогне. Той дори и не помисли за това, а се огледа наоколо, наблизо видя сливово дръвче, което имаше долу в корена издънка. И вместо да отговори на поздрава ми, той посочи издънката на дръвчето и ядосано махна с ръка, като да я отсече: „Вие, евангелистите сте ето тази издънка, която трябва да се отсече, и да се изгори.” Успях само да му кажа, че от амвона на нашата църква пасторът ни никога не е проповядвал такава омраза, стигаща до желание за унищожение, а напротив, чувала съм как благославя всички християни по лицето на земята. Тези мои думи още повече ядосаха господина/не мога да си обърна езика и да го назова „отче”, защото един е моят Отец, и Той е живият Бог/, и той продължи пътя си, като настояваще да бъдем отсечени и отхвърлени.

Бог вероятно не мислеше така, защото само след кратка молитва, там на улицата, близо до сливовото дръвче, срещу нас, по улицата, се появи леля Калинка, майката на пастор Живко Тончев. Бог ни я изпрати, тя по същото време е била на гости в Трявна. Църквата, която търсехме, беше само на 50 м от мястото на сливовото дръвче. Присъствахме на богослужението, както и следващата неделя.

Тогава много време си задавах въпроса откъде идва тази омраза, това отхвърляне на нас, евангелските християни. През годините прочетох и слушах още много изказвания, интервюта на православни християни - както свещеници, така и обикновени миряни, които ни ругаеха, обиждаха, отхвърляха. Продължавах да се моля, Бог да им прости, защото те не знаят какво вършат. Молех се за тях, защото думите на нашия Господ Исус Христос не излизат от сърцето ми: „А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си без причина,се излага на съд,и който рече на брата си „Рака”, се излага на синедриона, а който му рече „Бунтовни безумецо”, се излага на огнения пъкъл.”/Мат.5:22/

Но явно желанието на тези православни вярващи да си трупат жар на главите става все по-обсебващо. Защо ли? Отговора прочетох скоро във електронното издание „Свободно слово” , в отговорите на свещеник Стилиян Кунев от църквата „Света Богородица“ в Бургас:

Въпросите задава Севдалина Пенева Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Въпрос: Каква е официалната позиция на Българската православна църква за стотиците регистрирани секти в България?


Отговор:
- Официално църквата „Света вселенска и апостолска църква“ изповядва, че само в нея има спасения, тъй като тя е основана от самия Исус Христос със слизането на Светия дух на Петдесетница. ...Всички останали общности, които имат претенции да са църква, всъщност са секти и ереси, които извращават в едно или в друго вярата в Иисус Христос и божественото откровение, т. е. Свещеното предание и Свещеното писание.Те имат претенции, че изповядват истинската вяра, но ако се вгледаме внимателно, ще видим, че това са извращения, например мормони, йеховисти, петдесетници, евангелисти и какви ли не. Всички казват, че са истински и ги питаме кои точно от тях са истинските и ако са истински, защо се противопоставят една на друга (тъй като не може от хиляди вероизповедания всяко да е истинско), тъй като проповядват различна вяра. Това всъщност показва, че не Божият дух ги води, а духът на Антихриста и на Дявола.

Като чета отговора на уважаемия господин Кунев, ми се ще да извикам:” Господине, ако това не е ерес, здраве му кажи. Църквата не спасява, защото в златния стих на Библията Йоан 3:16 се казва:

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

Спасението е чрез вяра в Божия син.

И откъде идва тази увереност, че Православната църква е Светата вселенска и апостолска църква, която бе съградена от нашия Господ Исус Христос? Нима църквите, които апостол Павел създаваше в Галатия, в градовете Коринт, Ефес и пр. бяха православни?Ами къде е мястото на католическата църква?

Господин Кунев казва, че всички, включително евангелисти, петдесятници, извращават вярата в Христос. Моля покажете ми къде са извращенията, господине?

Ето в какво вярваме ние, евангелските вярващи от църква Благовестие:

  • Ние вярваме в Единия Бог и Отец, Творец на небето и земята, Който е Дух, Вечен, и неразделен, Всемогъщ, Вездесъщ и Всезнаещ. Той е свят, праведен, любов, истинен и верен и само на Него подобава поклонение.
  • Ние вярваме, че Бог съществува в три лица /личности/ - Отец, Син и Святи Дух еднакво достойни за поклонение и че тия три са едно.
  • Ние вярваме в Господ Исус Христос, Съвършен Бог и Съвършен човек единствения Спасител на грешниците. Той бе разпнат за нас, умря, беше погребан, възкръсна на третия ден според Писанията и се възнесе на небето и Който ще се върне със слава да съди живите и мъртвите в последния ден.
  • Ние вярваме, че човек бива оправдан пред Бога, само по благодат чрез жива вяра в Исуса Христа, която действа с любов.
  • Ние вярваме в кръщението в Святия Дух, което е различна опитност от новорождението и е начало за проявяване на духовните дарби и служения.
  • Ние вярваме, че Христовата църква се състои от истински новородени, покаяни вярващи, които изповядват Христос и че Главата на Църквата е Сам Христос.
  • Ние вярваме, че тайнствата на Христовата църква са водното кръщение и Господната вечеря (причастието).
  • Ние вярваме, че Библията е Боговдъхновеното откровение на Божията воля към човеците и е съвършено правило за вяра и богоугоден живот. Приемаме, че Старият Завет съдържа 39 книги, а Новият - 27 книги или всичко 66 книги, които са признати за канонически

Ето в какво вярват православните вярващи:

Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан. И възкръсна в третия ден, според Писанията. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците. В една света, вселенска и апостолска Църква. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете. Чакам възкресение на мъртвите. И живот в бъдещия век! Амин.


И така, вярвяме в един Бог, четем едно Божие слово, изповядваме едно верую. Бог е дал откровение за себе си в Словото. Ние знаем и зачитаме Канона. Но ние вярваме и на ръкоположените пастори, които ни помагат да разберем Божието Слово,т.е. има място за традиции и приемственост в църквата.Това обаче не означава да залитаме в крайност. Не можем да се доверим само на думите на съвременните църковни мъже, за да ги приемем като думи с апостолска тежест, както и само на традицията.

Ние четем Божието Слово, за да бъдем мъдри; вярваме в Божието Слово, за да бъдем спасени; Практикуваме Божието Слово, за да бъдем святи.

Защо тогава, господин Кунев, вие правите заключение, че аз и моите братя и сестри от църква „Благовестие” сме водени не от Божия дух, а от духа на Антихрист и на Дявола?

Ще ви припомня отоново думите на нашия Господ Исус Христос:

„А пък Аз ви казвам,че всеки, който се гневи на брата си без причина, се излага на съд, и който рече на брата си „Рака”, се излага на синедриона, а който му рече „Бунтовни безумецо”, се излага на огнения пъкъл.” /Мат.5:22/

Аз вярвям, че можем да разберем истинското си духовна състояние от това, колко се безпокоим за най-незначителния ни грях пред нашия Господ. Някои от нас , християните , скърбят единствено поради това, което те считат за „големи грехове”.Но истинският духовен човек знае,че никой грях не е малък в Божиите очи.И за това той скърби всеки път,когато клюкари, обижда , говори лъжи.Той знае,че тези неща идват от сърцето му, центъра на неговото същество. И с Божия помощ се старае да не съгрешава.

А по отнощение на разградения двор, ще се съглася с вас, че наистина трябва да се внимава повече, когато се регистрират различни вероизповедания. Но ще ви кажа, а сигурно и вие знаете, че началото на евангелското дело у нас е 1844 г., когато д-р Елайас Ригс проявява жив интерес към българите. Началото на протестанстката активност в България е през 1857 г., когато у нас пристигат мисионерите д-р Уесли Претиман, д-р Алберт Лонг, д-р Сайръс Хамлин и Чарлз Морз. Техните намерения били да подпомогнат православната църква в просвещаването на българския народ в истините на Св. Писание , приобщаването му към европейската култура и в разпространение на Евангелието на български език.

Обаче недоверието и фанатизмът на православното духовенство подтикнали мисионерите към създаване на самостоятелни църковни протестантски български общества.

Първата евангелска църква в Южна България е основана в Банско през 1871 г. В България петдесятното движение е донесено от руските пастири-мисионери Иван Воронаев и Дионисий Заплишни. Те основават в Бургас през 1920 г. първата евангелска петдесятна църква в България.

Вие, господин Кунев, казвате:

„За разлика от протестантските деноминации, например, православната Църква по определение не може да бъде шумна. Тя привлича хора, които обичат сериозността, традицията, дългите перспективи, а не естрадата и чалгата във вярата. Поради тази причина православната Църква по-скоро очаква хората да дойдат сами при нея, отколкото да рекламира себе си. Това е дори най-философската измежду християнските вероизповедания.”

Какво ще кажете за заповедта на нашия Господ Исус Христос?

И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа
Мат. 28:19
/Православен превод/

Само за миг си представете, какво би станало, ако апостол Павел беше решил, че църквата в Ерусалим ще превлича хора, които са сериозни, но ще чака те сами да дойдат при нея/ дори не при Исус, а при църквата/. Тогава не знам, господин Кунев, дали вие и аз щяхме да чуем за Исус!

А вие чували ли сте за народите от Прозорец 10/40? Това е територията, разположена между 10-тия и 40-тия паралели, северно от екватора и между Западна Африка и Индонезия. 55 от най-неевангелизираните страни и народи се намират тук. Във всяка 9 от 10 страни в този Прозорец физическото преследване на християните е най-голямо. Всеки 8 от 10 най-бедни жители на земята живее тук. Трите главни религии Ислям, Хиндуизъм и Будизъм са възникнали и са разпространени в Прозореца. И само 8% от всички християнски мисионери в света работят сред тези народи.

А като се обърна към моята България, сега, виждам как духът на Исляма завладява територии, които са били на християните. Това не ви ли притеснява, господин Кунев? Сигурно не, защото го нямо в списъка на тези, които извращават вярата в Бога.

Преди всичко нашата роля като Христови последователи и ученици е да следваме Неговите повеления. Да работим на Божията нива! И да принасяме изобилен плод.

Как можем да бъдем най-ефективни свидетели за Христос без слово?

Кое е онова, което Бог очаква да направим за погиващия свят? Да свидетелстваме за Него!

Какво гласи Великото поръчение на Исус Христос?

По какъв начин това Велико поръчение може да стане реалност?

Отново ви припомням Матея 28:18-20, където четем:

“Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].”

Може ли това да стане, господин Кунев, без да влезем в общение, без да комуникираме с хората?

Някой от вашите колеги сe притесняват, когато евангелските вярващи излизат на улицата, за да евангелизират, и да раздават Библии, защото „зарибявали” нови души за своите църкви. Ами излезте и вие на улицата, както правеше и апостол Павел. Раздавайте и вие Божието слово, все някой може да прочете спасителния стих!

Уважаеми господин Кунев, мярката за любовта ни към Бога е любовта ни към Писаното и Живото Слово. Сам Исус казва,че „Духът е Този, който дава живот; плътта нищо не ползва; думите,които съм ви говорил, дух и живот са” /Йоан 6:63/

Заставам пред една дълбока Божествена истина , с която трябва да се съобразявам. Човек винаги се стреми сам да заслужи Рая, или чрез най-разнообразни религиозни действия да се хареса на Бога. И все пак това е едно съвсем безполезно начинание,защото то е само плът. Дори и най-добрите ни действия не са достатъчно добри за Бога.Човек роден в грях,макар и жив,е всъщност духовно мъртъв и не може да се спаси сам.Религиите представляват човешки опит да пристъпим към Бога, да се доближим до Него, а християнството е живот, идващ от Бога.

Именно поради това християнството не е религия. Но сам човек не може да предизвика този живот от Бога.Той му бива подарен чрез Божия Дух, чрез Святия Дух. Чрез Него Бог ни дава, когато идваме при Него с покаяние и вярваме в жертвата на Исус Христос, не само опрощение и нова насока в живота, но и нов божествен живот. Това става чрез новорождението .Заедно с този живот ние приемаме Божието естество и едно ново предназначение.Затова новороденият християнин не върши какво да е, а се стреми към онова,което е от Бога.Такъв християнин има желание да върши Божията воля.По този начин не човек изработва своето спасение, не църквата му осигурява спасение, а Божият Дух. Божият живот извършва това, което той не може.

Божието Слово не се състои от букви. В него действа силата на Духа, силата на Божия живот, и поради това Исус казва: „думите,които съм ви говорил, дух и живот са” Дано Господ да ни подари милост да приемем в сърцата си с вяра тези думи на живот, да дадем място на Духът Му ,така ,че Той да извърши в живота чудното съживително дело и ние да преминаваме от Слава в Слава.

Ще завърша с част от завета на Св. Иван Рилски:

„ Моля ви и ви заклевам със страшното Божие име, да не нарушите или изоставите нищо от него след моята смърт, но всичко, което написах, както е написано, да изпълнявате напълно, както сте се и обещали пред Бога. И който пристъпи или наруши нещо от него, той да бъде проклет и отлъчен от Отца и Сина и Светия Дух и да няма дял със светците, които от веки са угодили Богу, но неговият дял да бъде с онези, които са разпнали Господа на славата и с Неговия предател Юда, да бъде заличен от книгата на живите и да не бъде записан с праведните".
И както ви събра в едно благодатта на Светия Дух, така и вие се старайте да живеете единодушно и единомислено, като дихаете еднакво, отправяйки поглед само към вечното въздаяние, което Бог е подготвил за онези, които Го залюбиха. Ако ли пък, както казва великия наш отец и иночески наставник преподобния Ефрем Сирски, всички започнете да желаете началства и предстоятелства и всички да бъдете игумени, и всички наставници, и тълкуватели, и учители, и поникнат всред вас съперничества, свади, разпри, ревност, клевети, високомерия, завист и други неподходящи за монасите страсти, тогава знайте положително, че Христос не е между вас, защото Христос не е учител на раздор и несъгласие, но на мир и съединение. Защото той се моли към Бога и Отца и за Своите свети ученици да бъдат единни, сиреч единомислени, именно тези и всички, които чрез тях вярват в Него, и говори така: "Отче свети, запази ги в Твоето име, да бъдат единни, както сме и Ние." И другаде: "Моля се не само за тези, но и за онези, които вярват в Мене заради техните думи, да бъдат всички единни."
Така и вие бъдете единни, имайте мир помежду си, защото Той казва към Своите ученици: "Мир ви оставям, моя мир ви давам." А какъв е този Христов мир, чедца? - Той сам отново казва, като говори: "Не както дава светът ви давам Аз." Но този Христов мир надминава всеки ум. Това е мирът, за който говори пророкът: "И неговия мир няма предел." Но и апостолът ни учи, като казва: "Имайте мир и святост - с всичко друго, но без тези неща никой не ще види Бога." Такъв мир, прочее, имайте и вие помежду си и с голямо единомислие и разсъждение устройвайте всичко според Бога, за да не разгневявате благия ваш Владика Бога.
Ако ли пък се намери някой измежду вас, който сее плевели, раздори и други съблазни, такъв веднага го отстранете отсред вашето събрание, за да не се обърне това на разяждаща живеница, според Апостола, и да не се разпространи злото между добрите, и да не би някой корен на горчивина да прорасте нагоре, да направи пакост и чрез това да се осквернят мнозина. И злият вълк да не смути мирното Христово стадо, защото и такива ще се явят. За тях предсказва Христос, говорейки: "Защото е нужно да се яви съблазън, и горко на света от съблазънта." Поради това и вие, чедца, се пазете от тези неща и не ги допущайте да живеят между вас. Но ги отклонявайте далече от себе си, както пастирът прогонва краставите овце от чистото стадо.
Новопросветените люде от единокръвния свой народ утвърждавайте във вярата и ги наставлявайте да изоставят непристойните езически обичаи и злите нрави, които дори и след приемането на светата вяра поддържат. Но те вършат това поради простота и заради това се нуждаят от вразумение.”

Калинка Касева


Допълнителни материали:

Християнска църква „Благовестие“ - Хваление; аудио формат


Още отзиви

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #7 михаил 10-04-2014 00:39
Мисля че написаното за православния свещенник е силно изопачено и злонамерено целящо да създаде настроения срещу православните християни.Не мисля че първите християни от първите векове имат нещо общо със сектите на адвентисти и яховисти и други подобни възникнали преди век в съвременния Вавилон САЩ. Точно те първите християни станаха ядрото и основополагащия камък на Църквата ,установена и уредена на първия вселенски и общохристиянски Никео Цариградски събор под покровителствот о на цар Константин. Именно старейшините на тези християни и църква която беше тайна станаха светите отци от първия вселенски събор и превръщането на църквата христова в държавна институция и господстваща вяра. На този събор бе съставено и Символ веруюто който са цитирали и протестантите в променен вид. Именно Православната църква е тази църква наследник и продължител на църквата от първите векове. Тя опази вярата христова и я съхрани в чистота както е завещана от апостолите .Де бяха евангилистите 500години когато православните народи на бълканите отстояваха вярата в Иисуса Христа.....няма ше ги евангилистите в Батак и Стара загора.. нямаше ги евангелистите и с руските полкове дето минаха Дунава през 1877год,.създав аха по това време църквичките си ментета в америка и се превъзнасяха колко са велики и просветени ,и колко закостенели и лоши са православните.
Цитиране
 
 
0 #6 alopar 29-11-2012 14:58
1:4 Уви, грешни народе, люде натоварени с беззаконие, Роде на злодейци, чада, които постъпвате разтлено! Оставиха Господа, Презряха Светия Израилев, Отделиха се и се

върнаха назад.
3:12 А за Моите люде, - деца ги угнетяват, И жени владеят над тях. Люде Мои, вашите водители ви правят да заблуждавате, И развалят пътя, по който ходите.
5:13 Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.
7:15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
7:16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
7:21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.
Цитиране
 
 
-1 #5 Ернест 18-11-2012 09:03
Прочетете това пророчество за цървата на последните дни от V век:

http://ernest.blog.bg/history/2012/11/18/.1020915
Цитиране
 
 
+2 #4 estirmimcheto 15-11-2012 10:50
Бог да Ви благослови преизобилно и дано един ден православните християни разберат Любовта на Исус към всеки човек на земята!
Цитиране
 
 
-1 #3 Ernest 14-11-2012 09:05
Много са църквите, които претендират, че са правилният път към Бог, но, ако търсите истината трябва да четете и спазвате написаното в Библията, а не да подхождате избирателно към определени стихове и да четете раннохристиянск а литература, за да знаете какво е било ранното християнство. Съвременното християнство толкова много се различава от това, което е било в началото. По тази причина примелно аз пиша книги и показвам какво е било в началото, но малцина се интересуват от това, а предпочитат езическите лъжедоктрини и традиции в църквите разпространени от векове или десетки години. Какво са сектите? - Те са отклонение от това, което е било в началото в ранното християнство и първите последователи на Исус и неговите апостоли. Включвам линк към една моя статия за сектите:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/02/20/kak-da-razgranichavame-cyrkvite-ot-sektite-i-kultovete.905425
Цитиране
 
 
+3 #2 iolanta 13-11-2012 22:21
Не се притеснявай сестра,Исус сам каза:Мене гониха и вас ще гонят..
Колкото до думичката "секта",то нека всички християни да знаят ,че според юдейската религия цялото християнство е секта.Тъй ,че било православие или католицизъм или протестанство -всички са определяни като секта.И никой на никого да не казва" сектант",щото и той ,ако е християнин ,според юдеите ,е определен като такъв!
И ако се проповядва Библията и само Библията ,а не наред с нея и други книги ,писани от човеци и техните страсти,няма от какво да се притесняваш...
Цитиране
 
 
+4 #1 Марияна 13-11-2012 09:45
Бог да ви благослови.Проч етох всичко не се чудете от това,което казват радваите се в Господа,защото спасението е от него.Бог да ви благослови и не влизаите в спор за да не съгрешите,но всичко да предоставим на него Живият Господ.Знайте,ч е е важно да прощаваме,за да ни бъде простено и на нас.И да казваме на хората да се покаят,защото и АДА И РАЯ са реални и нека приемат Господ Исус Христос за свой личен спасител.Защото ние по благодат сме спасени,а не по дела и заслуги.Исус каза говоренето ни да е да и не, което е повече е от дявола.Защото и на него така говореха,хулеха и гонеха,но той вършеше това за което бе дошъл да спасява души.Йоан 8:12:14 алелуя и амин.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови