Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Израел Tур 2016 Октомври, 02 - 09

Israel

Една превъзходна възможност Бог да благослови, промени, освежи, зареди вашия живот,
директно на място - в Святата земя на Израел.

Пътуване и опознаване на земята, която Бог
нарече „моя земя“. Едно приключение по стъпките на Господ Исус Христос, което
оживотворява Библията и примера на героите на вяра, археологията и пророчествата!
Програмата е интензивна, защото нашето желание е да посетите и да видите, колкото се може
повече важни места свързани с живота и служението на Господ Исус Христос на тази земя.
Със сигурност много от вас имат желанието, но изпитват трудност с финансиите. Искам да ви
насърча. Няма нищо невъзможно за този, който вярва. Търсете Святия Дух, да ви покаже как да
употребите вярата си, за снабдяване на вашите нужди и още една мечта да стане реалност.
Йехова Ире!
Всяко усилие и всеки лев в тази посока си заслужава. По време на пътуването в Израел,
Библията ще оживее за вас, ще бъдете под водопад от откровения свързани с всеки момент и
стъпка от живота и служението на Исус. Професионални гайдове ще предоставят специфична
информация свързана с библейска история, археология, култура, както и настоящата ситуация
в Израел.
Това пътуване, може да бъде вашата ваканция и вдъхновение, почивка и приключение. Нещо с
което да се наградите през 2016, защото наистина го заслужавате.
Чудесна възможност за запознанство с посветени християни, пастори, лидери, бизнесмени и
младежи от Израел. Това е нещо, което е веднъж в живота. Не го пропускайте! Преживяването
е животопроменящо!
Пастор Иван Хазърбасанов

Пътуването тази година включва

Библейския празник на тръбите (тромпетите), Израелската Нова Година, Рош ХаШана (Главата на Година). Това е изключителна привилегия и рядка възможност да празнуваме Нова Година, един духовен Нов Сезон, свеж тласък от Бог, точно в Йерусалим. Това е Неговото Благоволение! *Библейски прочит: Изход 19:13-16-19; Числа 29; Левит 23; 1 Коринтяни 15:52; 1 Солунци 4:16;

Израел Тур 2016 се осъществява директно с израелски тур оператор с висок стандарт, който обслужва западноевропейски и американски туристи.

Посещаваме много повече места от регулярните екскурзии, което завишава цената на пътуването, но спестяваме от допълнителни комисионни към други посредник оператори. Нова Година в Израел оскъпява хотелите в Ерусалим, около 30 % от стандартната цена, но поради позитивните впечатления на тур оператора от предишното пътуване на Българската група имаме благосклонност за специални по ниски цени.

Хотели:

Вашите хотели са на клик разстояние  „Седем Арки Йерусалим” се намира на Елионски Хълм, там където Исус беше стъпил за последно на земята, от където се възнесе на Небето и където Го очакваме да се върне отново за да царува с Шабат Шалом, 1000 години над цялата земя. Този хотел е с най добрата гледка към храма и стария Йерусалим. Seven Arches Jerusalem http://www.7arches.com/ „Кибуц Калия на Мъртво Море” е луксозно ваканционно селище в близост до Кумран и крепостта Масада на брега на Мъртво Море – най доброто природно спа на планета Земя. Kibboutz Kalia Dead Seas http://en.kibbutz.co.il/Kalia_Kibbutz_Hotel/ „Плаца Роял” е в красивата Тиверия, на брега на Галилейското Езеро, главното място на служението на Исус Христос на тази земя. Royal Plaza http://eng.royalplaza.co.il/ „Морска Мрежа” е хотел в модерния Тел Авив, на брега на Средиземно Море. Hotel Sea Net Tel Aviv http://www.seanethotel.com/?_ga=1.40893665.2112119545.1468148697

Цената включва:

посрещане от и изпращане на летището. Хотел, закуска и вечеря. Вход за всички библейски и исторически обекти, музеи и места за посещение и поклонение. Обслужване с луксозен автобус, професионален екскурзовод, гид от израелския тур оператор и други допълнителни услуги.

Цената не включва:

Самолетен билет и летищни такси. Обяд – с възможност за ресторант или „вкусотии на крак“. Здравна застраховка. Лични разходи. Бакшиш за екскурзовода и шофьора. Заплащане и условия в зависимост от броя пасажери в групата: От 25 до 35: 955 $. От 36 до 45: 895 $. От 46 до 50: 865 $. Цените са в щатски долари. Без самолетен билет. Цената е за двойна стая. За единична стая се заплащат 295 $ допълнително. Първоначална, регистрационна вноска от $ 400 (четиристотин щатски долара) от общата вноска до запълване на бройката. Побързайте със записването! Останалата сума, балансова вноска, според крайния брой пасажери на летището преди отпътуване.

Самолетен билет:

в много случаи пътуващите предпочитат да закупят своя билет самостоятелно, но по долу даваме възможност за групова резервация. При самостоятелно закупуване на билет е по евтин, но трябва да имате в предвид, че автобуса на тур оператора посреща и изпраща общата група на Летище Бен Гурион, Тел Авив. При желание тур оператора може да предложи самостоятелно, допълнително настаняване на добра хотелска цена преди началната дата и след края на Израел Тур 2016. Цената на директни полети София – Тел Авив – София с България Еър и Ел Ал са обикновено около 500 лв. До Тел Авив, Бен Гурион обслужват и други авиокомпании с прикачване. Ниско тарифната Уиз Еър също изпълнява директни полети в датите на пътуването.

Възможност за резервация

на самолетен билет с общата група: плюс $ 100 (сто щатски долара) с вноската за записване. Здравна застраховка – силно препоръчителна! Можем да ви помогнем в правенето на застраховка за около 1,5 Евро на ден. За възраст над 60 години цената е малко по висока. За повече информация, моля оставете ваши координати: email § телефон.

Предварителна Програма Израел Тур 2016

Ден 1

Пристигане на летище Бен Гурион, където ще ни очаква нашият гид с луксозен авто- бус.След като се настаним удобно ще отпътуваме за Ерусалим, кoйто е на 800 м над- морско равнище. Пътят минава по долината Еалон където Исус Навиев заповядва на слънцето да застане на едно място. В хотела ще ни очаква вкусна вечеря – „Добре дошли!“

Ден 2

Денят ще започне с неповторима гледка към Ерусалим огрян от утринното слънце.Ще бъдем на Елеонския хълм - мястото, от което Исус се възнесъл на небето и на което той ще се върне един ден. Ще отидем до Гетсиманската градина, където Исус се е молил и където той е бил арестуван в нощта преди Разпети петък. След това ще видим Еномовата долина и църквата Св. Петър - Gallicantu. Това е мястото, където Петър три пъти се отрича от Исус. Също така ще посетим гробницата на цар Давид, Горната стая на хълма Сион, на също- то място, където Светия Дух слезнал върху учениците в деня на Петдесетница . След обяд ще посетим „Градината с гроба”- намираща се в арабският квартал на Еруса- лим Последната точка от дневният ред след вечерята е посещението на Западната стена за Шабат(събота).

Ден 3

Започваме деня като отиваме на южната стена – Храм- планината. Това е бил главният вход на храма в дните на Исус. Следва - сърцето на Стария град, Via Dolorosa ("Пътят на страданието"), църквата на Божи гроб. Тази църква е построена на върха - място, което традиционно се смята за Голгота и гробница на Исус. Докато сме в Стария град,ще посетим красивият еврейски квартал на стария римски път „Cardo“ и ще имаме достатъчно време за да видим по- отблизо стената на Езекия изградена 700 г. пр. Хр. След обяд ще минем през вратата Сион и ще пътуваме с автобус на 8 км южно към Вит- леем, родното място на нашия Господ Исус Христос.

Ден 4

Отиваме в музея на Израел разположен успоредно на Кнесета - Израелският парламент. В музея ще видим модел на Йерусалим от времето на Исус и така пред очите ни ще ожи- вее Ерусалим на Новият завет. Следобеда ще го посветим на музея на Холокоста - Яд Ва Шем. Думите "Never Again" ще имат много по-дълбок смисъл, след ходенето ни през това място.

Ден 5

Време да разгледаме пустинята. По пътя ще преминем през Долината на Сорек, както и долината „Ила“,мястото където Давид поразил Голиат. Нашето пътуване ще ни отведе към най-ниското място на земята за едно освежаващо плуване - Мъртво море, повече от 400 метра под морското равнище. Усещането е чудесно! След обед ще започне много специално пътуване по долината на река Йордан. На изток ще видим планините на Моав, Амон и Галаад. На запад са планините на Юдея и малко по-напред - Самария. Пътувайки, ние ще видим провинцията коренно променена от суха пустиня до разцъфтели овощни градини и зелени гори по хълмовете. Преди да стигнем до хотела в Тиберия, (столица на Галилея по времето на Исус) ние ще се насладим на най-прекрасната панорама на най-известното езеро в света - езерото Кенерет (Галилейското езеро).

Ден 6

Този ден ще пътуваме с корабче по Галилейското езерото! Ще пуснем котва в средата на езерото и ще слушаме думи направо от Библията, които посочват какво се е случвало на това място с учениците по времето на Исус. Това е едно незабравимо преживяване! На брега нашият автобус ще ни чака за да ни отведе до планината на Блаженствата, където Исус е проповядвал на учениците си.От това прекрасно място се открива гледка към езе- рото където Исус изговорил тези силни думи, които все още оказват въздействие, както върху живота на вярващите, така и на невярващите повече от 2000 години. Ще се спуснем надолу до брега и ще отидем в града на Исус - Капернаум. Ще посетим синагогата където Исус поучавал, изцелявал хора и изгонвал бесове-те. Ще видим и къ- щата на Петър, в която Исус изцелява тъщата му. Посеще-нието в това старо рибарско селище ще ни помогне да разберем, че Исус е използвал обикновени мъже и жени. Ще посетим „Tabgha” (3 км в ляво от Капернаум) - мястото където Исус нахран-ва 5000 мъже с 5 хляба и две риби. На добре запазена мозайка от византийска църква са изобра- зени пет хляба и две риби.

Ден 7

Този ден ще започне с изкачване на Голанските възвишения. От височината „Mitzpe” се открива величествена гледка към езерото на Галилея и околностите му - Назарет, Маг- дала, Капернаум, Koразин, Витсаида и целия път до планината Хермон.От Голанските възвишения ще се върнем чак до брега на езерото още веднъж за да посетим „Mенза Христова”. Според преданията това е мястото където възкръсналият Исус се явява на учениците и приготвя закуска за тях.Това е и мястото където Петър е възстановен при- знавайки любовта си към Исус. Следобед предстои пътуване от северния бряг на морето на Галилея до южния бряг на река Йордан.Тук в тихата среда на „Yardenit” тези от вас, които не са били кръстени ще имат възможност да го направят. Късният следобед е свободен за пазаруване. Вечерята ще бъде специална „Прощална вечеря!“

Ден 8

Последният ден от нашето пътуване започва с 30 минутен път с автобус от Тиберия до Назарет.Ще посетим църквата Благовещение, където Арахангел Гавраил се явил на Мария и съобщил, че самият Бог ще дойде на земята в лицето на Исус Христос, за да бъде наш Спасител. Марииния отговор е силно свидетелство и пример за вярващите през вековете. След посещението ни в църквата ще напуснем Назарет и ще се отправим към летище „Бен Гурион”. Ние ви гарантираме че ще напуснетет Израел напълно проме- нени! Пътуването до Израел е животопроменящо!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови