Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Италия узакони еднополовите граждански съюзи

5329 large

С 372-ма депутати „за“, 51 — "против“ и 99 въздържали се, Долната камара на италианския парламент прие закона, разрешаващ сключването на граждански съюзи между хора от един и същи пол. Италия беше последната западноевропейска страна, където хомосексуалистите нямаха такива права. Законът за гражданските съюзи, внесен от управляващата Демократическа партия, дава на еднополовите двойки сходни права като тези на женените хетеросексуални двойки по отношение на наследяването, съжителството в едно и също жилище, както и да приемат едно и също фамилно име.

"Вие допринесохте за написването на нова страница в историята. Продължаваме напред!". С този есемес премиерът Матео Ренци благодари на депутатите от Демократическата партия след окончателното гласуване на Закона за гражданските съюзи.

Депутати и сенатори от дясноцентристкото политическо пространство обявиха създаването на комитет, който ще поиска референдум. Целта не е отхвърлянето на целия закон, „а на някои членове, които създават дискриминация за съжителството между хетеросексуални двойки и хомосексуални двойки“. „Ние не сме против присъждането на права на хората, но тази закон създава подобие на брака — заяви депутата Гаетано Куалиарело.

Засега комитетът е съставен само от политически сили, но не се изключва евентуално присъединяване на граждански движения и асоциации.

Източник: dg.rv

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови