Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Откриха поредното доказателство за съществуването на Христос

Съществува колекция от седемдесет древни метални книги, които са с размера на визитка и по-малки. Те се състоят от оловни листове, които са съединени с оловни телчета.

Някои от книгите са по-големи. Те са изписани с шифрове, които не са гравирани, а са като залепени отгоре. Символите са на древноеврейски, арамейски и древногръцки.

Има теория, според която оловните книги могат да се окажат по-значими от легендарните свитъци от Мъртво море, които са с библейски текстове и са намерени през 1947 година.

Според една от версиите оловните книги са били открити в една от пещерите на Йордания. Смята се, че водата ги е измила по време на наводнение, а местен бедуин ги намерил.

В тази пещера, според легендите, са се крили първите християни през седемдесета година преди новата ера. Йорданският бедуин предал книгите на свой приятел, за да ги продадат.

В момента всички седемдесет книги от олово се намират в дома на Хасан Сайда, който живее в израелското селце Шибли Ум Ал Ханам. Според някои в тези книги се разказва всичко за последните години от живота на Исус Христос.

В едната книга има нарисувани кръстове, на които са били разпънати Исус Христос и разбойниците, които били осъдени заедно с него. Отбелязано е и мястото, където се намирал гробът на Исус Христос.

Металургичният анализ показва, че оловните листове са били направени през първи век преди новата ера. В една от книгите е изобразено лице и според вярванията това е лицето на Исус Христос.

Портретът е далеч от художествено съвършенство, но е ценно самото изображение. Това е най-убедителното доказателство за съществуването на Исус Христос.

Евангелията са се появили няколкостотин години след разпъването на Исус Христос и са били съставени въз основа на много устни разкази, които хората предавали един на друг.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови