Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Русия забрани гей-паради за 100 години напред, Румъния променя конституцията, за да не допусне гей-бракове

Още миналата година, градският съд в Москва окончателно забрани провеждането на гей-паради в столицата в следващия един век. Първоначално забраната бе въведена от управата на руската столица, но гей-активисти атакуваха решението в съда. В последвалата правна битка, магистратите на два пъти признаха забраната за законна. След това потвърждение, гей организации възнамеряват да обжалват решението пред Европейския съд по правата на човека.

Гей-парадите, които руските хомосексуалисти се опитват да организират от 2006 г. насам, са забранявани от властите и безцеремонно са разпръсквани от полицията. Случвало се е неколкократно и гневни граждани да се саморазправят с участниците, преди силите за сигурност да пристигнат.

В същото време, в съседна Румъния, обсъждат поправка в конституцията, която ограничава законовото определение за брак до „съюз между мъж и жена“. В настоящия текст, бракът е определен като „съюз между съпрузи“ и има притеснения, че на това основание, гей-активисти могат да поискат признаване на едноплови бракове. Поправката беше предложена от Православната църква, която има солидни позиции в румънското общество. Предложението е прието от парламентарна комисия, на която е възложена задачата за внасяне на поправки в конституцията на страната от 1991 година. Въпреки това, вчера в Букурещ бе проведен гей-парад, макар мнозинството румънци да не одобряват проявата.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови