Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Обама 'нахока' християните за реакциите им срещу исляма

Снимка: REUTERS

Президентът Барак Обама разгневи американските християни като ги призова да не действат все едно са по-добри от другите относно извършените в името на исляма зверства, съобщава вестник The Independent. Разговаряйки на Националната молитвена закуска, в присъствието на Далай Лама, Обама каза, че хората трябва да имат предвид и историята от „ужасни дела“ извършени в името на Христос, преди да описват екстремизма като проблем изключително на исляма.

„Човечеството се занимава с тези въпроси през цялата човешка история. И нека се качим на нашите високи коне и да смятаме, че това е уникално за някои други места. Помнете, че по време на кръстоносните походи и Инквизицията хората са вършели ужасни неща в името на Христа. В нашата родина робството и Джим Кроу (сегрегацията) твърде често са били оправдавани в името на Христа“, каза той за способността на религията да вдъхновява както съчувствие, така и убийство.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+6 #2 Georg 26-03-2015 11:09
Ама, че неграмотник, той явно не знае, че американските християнски заселници бягаха от Европа при произвола и гоненията на католоческата църква 12-16 век. И търсеха ново бъдеще отвът океана. А за това, за което говори явно не знае, че го е имало само на Запад. Източната църква не познава кръстоносни походи.Такава е била политиката тогава и за тях е било правилно. Европа е надживала и изстрадала този род изтъпления през средновековието , а това, че някои се връща към онези времена отново е жалко, това показва, че човекът не си е взел поука от мрачното минало, а търси да оправдае други от минали грешки преди стотици години.
Цитиране
 
 
-4 #1 ketata 25-03-2015 13:05
Респект и към християнската, и към ислямската общност...
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови