Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЕКСТРЕМИСТИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ОТВЛЯКОХА ДО 100 ХРИСТИЯНИ

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Екстремисти от Ислямска държава (ИД) са отвлекли голям брой асирийски християни в североизточна Сирия.

До 100 християни, сред които и деца, бяха отвлечени в понеделник на разсъмване при нападение над селата по поречието на река Кабур в губернаторство Хасака. Според сведенията в района има около 35 села, населени предимно с християни.

Пленените мъже са били отведени в близката планина Абдул Азиз, а жените са задържани в село Тал Шамран.

Източници на Release съобщават, че църквите в две села са били подпалени и 17-годишен християнин е бил убит. Над 600 семейства са избягали, някои от които с помощта на местните мюсюлмани.

От ИД наскоро наредиха на местните асирийски християни да премахнат кръстовете от църквите и да плащат ислямския данък джизя. Съществува сериозна загриженост във връзка с тежкото положение на християните след скорошното убийство на 21 египетски християни, отвлечени в Либия (съобщение от 08.01).

*Молете се за незабавното освобождение на християните, отвлечени в Сирия тази седмица. Молете се те и техните семейства да познаят Божия мир и присъствие. Помолете Бог да се грижи за тези, които избягаха от домовете си при последното нападение на ИД.

*Молете се да бъде сложен край на насилието на ИД в Сирия и в други части на Средния Изток.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови