Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЕКСТРЕМИСТИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ОТВЛЯКОХА ДО 100 ХРИСТИЯНИ

Екстремисти от Ислямска държава (ИД) са отвлекли голям брой асирийски християни в североизточна Сирия.

До 100 християни, сред които и деца, бяха отвлечени в понеделник на разсъмване при нападение над селата по поречието на река Кабур в губернаторство Хасака. Според сведенията в района има около 35 села, населени предимно с християни.

Пленените мъже са били отведени в близката планина Абдул Азиз, а жените са задържани в село Тал Шамран.

Източници на Release съобщават, че църквите в две села са били подпалени и 17-годишен християнин е бил убит. Над 600 семейства са избягали, някои от които с помощта на местните мюсюлмани.

От ИД наскоро наредиха на местните асирийски християни да премахнат кръстовете от църквите и да плащат ислямския данък джизя. Съществува сериозна загриженост във връзка с тежкото положение на християните след скорошното убийство на 21 египетски християни, отвлечени в Либия (съобщение от 08.01).

*Молете се за незабавното освобождение на християните, отвлечени в Сирия тази седмица. Молете се те и техните семейства да познаят Божия мир и присъствие. Помолете Бог да се грижи за тези, които избягаха от домовете си при последното нападение на ИД.

*Молете се да бъде сложен край на насилието на ИД в Сирия и в други части на Средния Изток.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови