Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Обезглавиха сомалиец, искал да стане християнин

Ислямски религиозни фанатици обезглавиха 25-годишния Фархан Хаджи Мосе (Farhan Haji Mose), който искал да приеме християнската вяра. Тялото му било разсечено на две пред разярена тълпа в сомалийския град Барава. Както пише сайтът "jihadwatch.org", присъдата му е била произнесена още на 16 ноември, предаде КРОСС.

"Тялото му беше разчленено на две. След това го хвърлиха в района на плажа в залива Барава", твърди свидетел.

След 6-месечно внимателно следене, религиозните екстремисти от "Ал-Шабааб" обвинили Мосе в шпионаж в полза на друга държава и в отказ от мюсюлманската религия в полза на християнството. Според тях той бил приел християнството по време на пребиваването си в съседна Кения през 2010 г. Мосе привлякъл вниманието на религиозните фанатици през декември миналата 2011 г., когато се завърнал от чужбина по бизнес дела.

Припомняме, че в Кения около 83% от населението изповядва християнството. Сомалийският пристанищен град Барава е с население от 545 000 души. Той се намира на около 181 километра югозападно от Могадишу. След като преди няколко години попада под контрола на "Ал-Шабааб", в него са извършени десетки екзекуции на местни християни или на хора, искащи да приемат християнската вяра. По последни данни броят на активните членове на "Ал-Шабааб" възлиза на между 3000 и 7000 лица. Основното, което ги обединява, е желанието им да бъде въведена по-строга форма на Шериата.

Редактор: Десислава Ушатова

http://world.actualno.com/

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови