Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ккметът Абуталеб: „мюсюлманите, които не обичат свободата, могат да си стягат багажа и да заминават“.

Роденият в Мароко кмет на Ротердам каза на имигрантите мюсюлмани, които не оценяват начина на живот в западните цивилизации да „вървят на майната си“.

Ахмед Абуталеб, който е пристигнал в Холандия на 15-годишна възраст, направи изказването си след атаката срещу списание „Шарли ебдо“ в Париж миналата седмица.

Явявайки се на живо по телевизията само няколко часа след терористичния акт, кметът Абуталеб каза, че мюсюлманите, които „не обичат свободата, могат да си стягат багажа и да заминават“.

Политикът от холандската Партия на труда Ахмед Абуталеб, бивш журналист, който е кмет на Ротердам от 2008 г., е известен с праволинейната си позиция по отношение на интеграцията.

53-годишният Абуталеб бе похвален от кмета на Лондон Борис Джонсън за коментарите си от миналата седмица, с които нападна братята си мюсюлмани, които идват в западните държави и отказват да приемат тукашния начин на живот.

„Непонятно ми е как можете да отхвърлите свободата“, каза Абуталеб в холандската програма за горещите събития Nieuwsuur.

„Но ако не ви харесва свободата, за Бога, стягайте си багажа и си заминавайте. Ако не ви харесва тук, заради хумористи, които правят вестник, а на вас това не харесва, мога ли да ви кажа да вървите на майната си.”

„Това е глупаво, това е толкова неразбираемо. Махнете се от Холандия, ако не можете да си намерите мястото тук. Сега на всички добронамерени мюсюлмани тук ще бъде гледано с друго око“.

Кметът Абуталеб е бил син на имам в северно Мароко, но през 1976 г. се премества в Холандия.

След като работи като репортер, той става държавен служител, преди да бъде назначен за държавен секретар по социалните въпроси и заетостта през 2007 г. Когато е избран за кмет на Ротердам, втория по големина град в страната с население от над 610 хиляди души, той става първия имигрант на подобна позиция в Холандия.

Абуталеб, който представлява холандската Партия на труда, de Partij van de Arbeid, отдавна има практичен и праволинеен подход към имиграцията и интеграцията.

В интервю за Observer скоро, след като пое поста, той заяви, че посланието му към имигрантите е „да спрат да гледат на себе си като жертви, а ако не искат да се интегрират, да си тръгват“.

Тази седмица кметът на Лондон Борис Джонсън поздрави холандския си колега като негов „герой“ и, че е „прям и директен“.

„Това е гласът на Просвещението, на Волтер“, сподели Джонсън в Daily Telegraph.

„Ако искаме да спечелим битката за умовете на тези млади хора, значи точно този глас трябва да се чуе - и преди всичко трябва да е гласът на мюсюлманин.“

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови