Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

За претопяването на нацията...

ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа е изказването на председателя на Европейския съвет – Херман Ван Ромпой.

Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като "народ" и "родина", трябва да отидат на бунището на историята.

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така "старомодната" родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде "универсален дом за всички".

Всеки, борещ се за запазване на националните идентичности в Европе бе обвинен в популизъм от Ван Ромпой.

"Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върна времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време" обяви Ромпой.

Друго безумие, предложено от фанатизирания глобалист е да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

Той пожела и скоро в Европа да се осъществят "кардинални промени", които изцяло да променят облика и.

Съдейки от цялото фанатично слово на председателя на Европейския съвет, описващо безумна утопия, можем да предположим, че така мечтаните от него "кардинални промени" се изразяват в унищожаването на европейските народи.

Същевременно обаче, Ромпой изрази и силната си тревога от набиращия все по-голяма сила национализъм в Европа, който се явява контрапункт и реална алтернатива на глобалистичната утопия. /nreporter.info/

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови