Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюсюлманка се извини на света в YouTube за „Шарли Ебдо“

Как да обясня на дъщеря си този ужас, пита младата майка от Вирджиния

Млада мюсюлманка от щата Вирджиния се обърна със специално послание към света след терористичния акт в Париж и последвалите го заложнически ситуации. Зунера Мазхар се почувствала толкова погнусена от тъжните новини, че решила да се извини на всички, съобщава Си Ен Ен.

„Като майка на 6-годишна дъщеря, как да й обясня това? Не, това не сме ние“, казва Зунера в емоционално видеообръщение, в което изразява емоциите на част от мюсюлмани по света – отвращение, гняв и срам.

„Просто съм бясна“, казва 31-годишната служителка в имиграционна служба. „Не знам защо приемаме, че е в реда на нещата да убиваш невинни хора в името на това да защитаваш нещо, което няма нужда от защита. Наистина съжалявам за целия свят като мюсюлманка за това, че сред нас има невежи хора, които са извършили много глупави неща в името на вярата“, допълва тя.

Мазхар и другите мюсюлмани, говорили пред телевизията, не се извиняват за вярата си. Някои от тях се извиняват на света от името на религията си, опетнена от няколко мюсюлмански екстремисти, които атакуваха френското сатирично списание „Шарли Ебдо“.

Една от тях е Тереза Корбин – феминистка, приела исляма след 11 септември 2001. Тя живее в Ню Орлиънс и носи хиджаб. Жената споделя, че след атаката в Париж усеща как все повече хора се вторачват в нея.

„Страхувам се, че атаката означава, че все повече хора ще ме зяпат, ще ме наричат с различни имена на публично място и дори ще ме нападнат. Но също така се надявам, че хората ще ми задават повече въпроси за религията ми и аз ще мога да им обясня, че подобни нападения нямат място в исляма“, разказва тя.

Хората, живеещи в ислямски държави, гледат от обратната страна. 20-годишният студент от Истанбул Ахмад Бургул окончателно се отказал да учи в Париж, защото се притеснява, че отношението към него ще бъде лошо след терористичния акт. Американката, живееща в Оман, Стефани Сиам пък е бясна на атентаторите, опетнили нейната религия. Сега тя трябва отново да обяснява на близките си, че това не е същността на исляма.

БЛИЦ

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови