Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Католическата катедрала в Кьолн, Германия, на протест срещу антиислямските манифестации

На 5 януари католическата катедрала в Кьолн, Германия, един от най-известните готически храмове в света и атрактивен туристически обект, остана без осветление в продължение на два часа и половина в знак на протест по повод антиислямските манифестации в страната. Те са организирани от антиислямското движение Pegida (Европейски патриоти срещу ислямизацията на Запада), което Католическата църква в Германия смята за ксенофобско. В нота на архидиоцеза, ръководен от кардинал Йоахим Майснер, се обяснява, че това е „дължим сигнал след срамните демонстрации“ на антиислямското движение HoGeSa (хулигани срещу салафистите), през миналия октомври, предизвикали безредици и раняването на десетина полицаи. От няколко месеца движението организира «разходки» по улиците на Дрезден срещу имиграционната политиката на германското правителство за приемане на бежанци, чийто брой непрекъснато нараства.

Инициативата в Кьолн следва примера на оперния театър в Дрезден Семперопер, който по време на манифестациите на Pegida изгаси външното осветление и се присъедини към гражданското движение „Без светлина за расистите“, което призова германци да изгасят външното и вътрешното осветление на домовете си по време на антиислямските манифестации. През миналия декември бежански център в Дрезден бе нападнат от антиимигрантски групи, които изписаха по стените му свастики и расистки лозунги.

evangelskivestnik.net

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови