Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ужасите на сексуалните робини на джихадистите описани в доклад

Момичета на 10-12 години са били насилвани, много от заложничките се самоубили.

"Бяхме 21 момичета в една стая, две от тях бяха много малки, 10-12-годишни. Един ден ни дадоха дрехи, които приличаха на костюми за танци. Казаха ни да се изкъпем и да облечем тези дрехи". Това разказва 20-годишната Луна, която е от язидската вяра, с която са се гаврели джихадисти. Разказите на 40 жени, взети за заложнички от джихадистите от "Ислямска държава", са събрани в доклад правозащитната организация "Амнести интернешънъл", цитиран от ДПА.Хиляди язидски мъже, жени и деца бяха пленени от сунитските екстремисти при настъплението им в Северен Ирак през юни. Съобщава се, че много от мъжете са били убити или принудени да приемат исляма. Жените често били давани на джихадистите като трофеи или продавани като секс робини, посочва "Амнести" в доклада си "Да избягаш от ада".Около 300 жени и деца успели да избягат от лагерите на "Ислямска държава", а към 40 са отговорили на въпроси на "Амнести" за доклада.

Джилан била 19-годишна, когато тази година била пленена от джихадистите. По-късно семейството й научило, че тя се е самоубила. "Джилан се самоуби в банята. Тя си преряза вените си и се обеси. Беше много красива. Мисля, че знаеше, че ще бъде отведена от някой мъж и затова се самоуби", спомня си Луна, която успява да избяга.

Други от спасилите се разказват, че били бити, малтретирани, подлагани на мъчения и изнасилвани. Някои момичета били давани на мъже, които вече имали съпруги, включително чуждестранни бойци от западни страни, присъединили се към "Ислямска държава".

Оцелелите казват, че някои иракчанки - съпруги на джихадисти - съчувствали на язидските момичета, но били безсилни да се намесят. Някои обаче улеснили бягството им.

"Тя ни беше повече от майка. Никога няма да забравя тази жена, тя спаси живота ни", разказват момичета за местна жена, която с риск за живота им помогнала да избягат.

БЛИЦСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови