Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Днес е международният ден срещу насилието над жени

Днес е международният ден срещу насилието над жени

Всяка година на 25 ноември се отбелязва Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените. За първи път този ден е почетен през 1999 година с резолюция на ООН.25 ноември

25 ноември

Според статистиките всяка втора жена в света е подложена на физическо или психическо насилие от страна на партньора си, а всяка пета била жертва или е била заплашена от сексуално насилие, пише сайтът Nasilie.eu, посветен на превенцията от домашно насилие.

Основният проблем на домашното насилие е, че най-често всичко остава скрито. Жените по света са обект на насилие, като размерът и истинският характер на този проблем често остават скрити.

Освен върху жените, домашното насилие се отразява и върху децата, дори и когато те не са пряко засегнати. Скандалите между родителите, изблиците на агресия и насилие рефлектират върху емоционалното и психическото развитие на децата, оставяйки трайни негативни отпечатъци.

Голям процент от децата, станали жертви или свидетели на домашно насилие, отключват т.нар. „разстройство с прояви на агресивно поведение“ в зряла възраст. Те несъзнателно копират модела на поведение на своите родители и на свой ред стават агресори.

Денонощна гореща телефонна линия за пострадали от насилие жени, юноши и деца -
тел. 0800 18 676
Избира се без код от България.
От чужбина: +359 800 18 676

Гореща телефонна линия за жени, юноши и деца, преживели насилие – Фондация “Анимус” -
тел. 02 981 76 86
За населени места от България се избира с код на София – 02
От чужбина: + 359 2 981 76 86

Коментирайте темата в Български Християнски Форуми: КЛИКСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови