Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюсюлмани от Пакистан варварски изпепелиха двама младежи, християни

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Мюсюлмани от Пакистан варварски изпепелиха двама младежи, християни

Двама християни от пакистанското селце Кот Рада Кишан, на юг от Лахор, са били изгорени живи от група мюсюлмани, обвиняващи ги в богохулство. Новината бе съобщена от адвоката християнин Сардар Мушатаг Гил, защитник на човешките права, който e посетил мястото на трагедията.

На 2 ноември двамата християни, 26 годишният Шахзад и 24 годишната Шама, обвинени че са изгорили страници от Корана, са били отвлечени и държани два дни в плен във фабриката за глина в която са работили. На 4 ноември техните похитители и обвинители са ги тласнали в пещите в които се пече глината.

Епизодът за извършеното предполагаемо богохулство е свързан със смъртта на бащата на Шахзад. Дни след смъртта, при почистването на дома му, Шама събира лични вещи, документи и листове сметнати за ненужни, които решава за изгори. Според мюсюлманин, очевидец на епизода, сред документите е имало и страници от Корана. Разгласявайки случилото се в съседните селца, тълпа от повече от 100 души е взела в плен двамата младежи. Група християни е известила полицията за трагичния случай, която е пристигнала на мястото на събитието и е констатирала смъртта на двамата християни, като е арестувала 35 души за първи разпит.

Според адвокат Гил това е „истинска трагедия, едно варварско и нечовешко деяние. Целият свят трябва да осъди остро този епизод, показващ увеличаването на несигурността за християните в Пакистан. Достатъчно е само едно обвинение, за да се превърнеш в жертва и екзекутиран извънсъдебно“.

Източник: svt.rv


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови