Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюсюлмани от Пакистан варварски изпепелиха двама младежи, християни

Мюсюлмани от Пакистан варварски изпепелиха двама младежи, християни

Двама християни от пакистанското селце Кот Рада Кишан, на юг от Лахор, са били изгорени живи от група мюсюлмани, обвиняващи ги в богохулство. Новината бе съобщена от адвоката християнин Сардар Мушатаг Гил, защитник на човешките права, който e посетил мястото на трагедията.

На 2 ноември двамата християни, 26 годишният Шахзад и 24 годишната Шама, обвинени че са изгорили страници от Корана, са били отвлечени и държани два дни в плен във фабриката за глина в която са работили. На 4 ноември техните похитители и обвинители са ги тласнали в пещите в които се пече глината.

Епизодът за извършеното предполагаемо богохулство е свързан със смъртта на бащата на Шахзад. Дни след смъртта, при почистването на дома му, Шама събира лични вещи, документи и листове сметнати за ненужни, които решава за изгори. Според мюсюлманин, очевидец на епизода, сред документите е имало и страници от Корана. Разгласявайки случилото се в съседните селца, тълпа от повече от 100 души е взела в плен двамата младежи. Група християни е известила полицията за трагичния случай, която е пристигнала на мястото на събитието и е констатирала смъртта на двамата християни, като е арестувала 35 души за първи разпит.

Според адвокат Гил това е „истинска трагедия, едно варварско и нечовешко деяние. Целият свят трябва да осъди остро този епизод, показващ увеличаването на несигурността за християните в Пакистан. Достатъчно е само едно обвинение, за да се превърнеш в жертва и екзекутиран извънсъдебно“.

Източник: svt.rv


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови