Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Англиканската църква пуска първите жени свещеници тази година

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Англиканската църква пуска първите жени свещеници тази година

След Камарата на лордовете и Долната камара на британския парламент гласува в полза на женския епископат. Когато кралица Елизабет II сложи подписа си под нововъведението, то ще стане закон, пише kathweb.

След това на заседание на Генералния синод законът ще бъде въведен в практиката на Англиканската църква. Според наблюдатели, първата жена епископ в църквата на Англия може да се появи в края на тази година.

На последното си заседание през юли Генералният синод на Англиканската църква одобри с две трети от гласовете възможността жените да бъдат посвещавани в сан епископ. Въпросът бе обсъждан в продължение на много години.

Англиканската църква има около 77 милиона членове в цял свят. Извън Англия съществуват 38 национални англикански църкви, обединени в 26 църковни провинции, вкл. в САЩ, Австралия и няколко африкански държави. Кралицата е светският лидер на Църквата на Англия. Духовният водач и предстоятел е архиепископът на Кентърбъри, в момента - Джъстин Уелби.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови