Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Англиканската църква пуска първите жени свещеници тази година

Англиканската църква пуска първите жени свещеници тази година

След Камарата на лордовете и Долната камара на британския парламент гласува в полза на женския епископат. Когато кралица Елизабет II сложи подписа си под нововъведението, то ще стане закон, пише kathweb.

След това на заседание на Генералния синод законът ще бъде въведен в практиката на Англиканската църква. Според наблюдатели, първата жена епископ в църквата на Англия може да се появи в края на тази година.

На последното си заседание през юли Генералният синод на Англиканската църква одобри с две трети от гласовете възможността жените да бъдат посвещавани в сан епископ. Въпросът бе обсъждан в продължение на много години.

Англиканската църква има около 77 милиона членове в цял свят. Извън Англия съществуват 38 национални англикански църкви, обединени в 26 църковни провинции, вкл. в САЩ, Австралия и няколко африкански държави. Кралицата е светският лидер на Църквата на Англия. Духовният водач и предстоятел е архиепископът на Кентърбъри, в момента - Джъстин Уелби.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови