Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Д-р Ян Голанд: Хомосексуализмът е психично заболяване!

Д-р Ян Голанд: Хомосексуализмът е психично заболяване!

Не съществува понятие като ген на хомосексуалността

Това са думи на популярния д-р Ян Голанд - психотерапевт, заслужил лекар на Русия, автор на повече от 80 научни разработки по психотерапия на сексуалните разстройства, неврозите и нервната анорексия. През 2002 г. на Световния конгрес на сексолозите в Париж д-р Голанд представя своята лечебна методика. Психотерапевтът е уверен, че хомосексуализмът се лекува и потвърждава думите си с излекуването на 75 гейове и 7 транссексуални пациенти. Днес ви предлагаме едно от последните интервюта на д-р Голанд, публикувано в руската преса.

- Д-р Голанд, защо смятате хомосексуализма за болест, та нали още през 1990 г. Световната здравна организация изключи това състояние от списъка на заболяванията?
- А знаете ли как се стигна дотам? По пътя на гласуването. На събирането дойдоха гейове-активисти, заинтересовани от това хомосексуализмът да бъде зачертан от списъка на болестите, които се лекуват от лекари-психиатри. Тук има две гледни точки: това хем е болест, хем не е. Към първата гледна точка се придържат водещите психотерапевти, които успешно лекуват хомосексуализма.

- А защо някои от мъжете стават гейове? Някакъв ген ли ги определя като такива в определен момент от живота им?
- Не съществува такова нещо като ген на хомосексуалността. Сексуалните наклонности на човека се формират от средата, в която живее и се развива. Ако момченцето е било възпитавано от неомъжената си майка и лелите си - стари моми, ако са го вземали със себе си да се къпят заедно в банята... В резултат на това на него женското тяло му става безразлично и то впоследствие започва да се интересува от мъже. Само един процент от майките, които

по време на бременността са прекарали инфекция

или травма, раждат “ядрени” хомосексуалисти, т.е. това вече е вроден хомосексуализъм.

- А как вие лекувате “болните”?
- Аз не използвам никакви медикаменти. Само психотерапия, психоанализа, хипноза, автотренинги, занимания индивидуално и в групите, четене и обсъждане на дневниците. Важна роля играе физическото усъвършенстване. В смисъл, гейовете, които аз лекувам, трябва да посещават тренировки по бокс и борба, да вдигат тежести. Транссексуалните пък е нужно да се занимават с балет. На първия етап от лечението целта е да се потуши влечението към представителите от собствения им пол. Да се изработи спокойно и безразлично отношение към тях. Знаем, че когато един нормален мъж върви по улицата, очите му се “лепят” по хубавите женски бедра, по женските гърди, а гейовете какво гледат - те

зяпат между краката на мъжете

На втория етап от лечението помагам на моите пациенти да видят в жената нейното красиво тяло и богат духовен мир. Когато го вкарам в хипноза, аз поднасям на болния женски образ, който той впоследствие сам създава в съзнанието си. И последният етап е този - да придобие еротично привличане, влечение и спокойно сексуално общуване с жените.

- Всеки гей ли може да стане ваш пациент?

- Аз лекувам само пациенти, които имат вътрешен мотив да се променят и да поемат пътя на нормален хетеросексуален живот. А най-важният резултат е в следващите години този човек да си създаде семейство, да има жена и деца. Аз връщам някои желаещи. Освен това не работя с болни от алкохолизъм, маниакални разстройства, шизофрения, както и с такива, които не желаят да се лекуват.

- Какви хора се обръщат към вас?
- Различни. Еднакви хомосексуалисти няма. При мен се е лекувал зам.-министър на Руската федерация. Човекът се беше отказал от кариерата си, започна работа като месар на пазара. Сега обаче вече си живее в Москва - има си семейство, деца, нормална работа. На 52-годишна възраст към мен се обърна полковник от милицията, уморен от шантажирането на “своята приятелка” - красив лейтенант.

“Прихванал” хомосексуализма в армията - служил на кораб, оженил се, но само за параван. Не успял човекът обаче да си създаде нормални отношения с жените. Казанова “със синя кръв”.
Преведе Яна БОЯДЖИЕВА/Блиц


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови