Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Отвориха църква само за мъже

Отвориха църква само за мъже

Църквата Connection Church в град Кантон, щата Мичиган, е основала нова църква само за мъже Men Church. Инициативата е насочена към привличане на мъже в църквата, предлагайки помощ при решаване на ежедневните въпроси. Първото богослужение се състоя на 23 януари т.г., пише christianpost.Lloyd Stephens

Снимка: Lloyd Stephens

„Ако мъжете се стараят безкористно да угодят на своята съпруга и деца, то многото проблеми, такива като изоставяне, просто ще изчезнат. Ние смятаме, че многото проблеми, които Америка преживява днес, могат да бъдат решени… Това не са проблеми свързани с религията или икономиката, това са прости мъжки проблеми”,- заяви Мики Барти, пастор на църквата Cоmmection Church и лидер на Man Church.

По думите на служителите, по време на първото богослужение на Men Church са присъствали около 90 мъже.

В хода на богослужението тече 30-минутно библейско изучаване, а след това в продължение на 45 минути – беседа, през това време мъжете могат да обсъдят урока и настоящите проблеми.

Освен това, организаторите на служението всеки път планират раздаване на „заповеди” за мъжете, които им предстои да изпълнят, например, идеи за отбелязване на „Свети Валентин” и т.н. „Man Church ежеседмично провежда мъжки срещи, през времето на които ние обсъждаме различни „мъжки теми”,- добави п-р Барти.

Коментирайте новината в Български Християнски ФорумиСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови