Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Испански кардинал: Хомосексуалистите могат да бъдат излекувани

Испански кардинал: Хомосексуалистите могат да бъдат излекувани

Назначеният наскоро испански кардинал е сигурен , че хомосексуалността може в бъдеще да се лекува като вид „физическо заболяване“, като например високо кръвно налягане, пише The Telegrach.Хомосексуалистите могат да бъдат излекувани

Хомосексуалистите могат да бъдат излекувани

Изказването на Фернандо Себасиан Агилар, който миналата седмица стана един 19-те нови кардинали на папа Франциск, предизвика бурна реакция в Испания.

„Хомосексуалността е извратена проява на сексуалност, защото сексуалността има свое предназначени и цел – това е създаване на потомство, – каза той в интервю, публикувано във вестник Diario Sur. Тъй като хомосексуалността не може да се постигне тази цел , тя е дефект“.

Кардиналът направи аналогия със собственото си заболяване – високо кръвно налягане. „В нашите тела има много болести. Аз съм с високо кръвно налягане . Заболяване, което аз трябва да лекувам според възможностите си“. Продължавайки тази мисъл, той заяви : „Като казваме, че хомосексуалността е заболяване, това не е никаква обида за хората. Това не е обида, а помощ , тъй като в повечето случаи хомосексуалността е напълно лечима и обратима при правилно лечение“. Изявлението на кардинала в някои кръгове предизвика незабавно критика.

Мария Гомес, делегат от Социалистическата партия PSOE: „От Ватикана така и не задуха вятърът на промените. Папа Франциск просто се отдръпна от тези изостанали, оскърбителни, противоконституционни тезиси“.

Коментирайте новината в Български Християнски ФорумиСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови