Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Войници в Нигерия обърнаха оръжия към християни, които трябвало да пазят - 33ма убити

Войници в Нигерия обърнаха оръжия към християни, които трябвало да пазят - 33ма убити

Войници, натоварени със задачата да защитават селяните в щат Платеау, са започнали да стрелят по тях, пише churchinchains.Войници в Нигерия обърнаха оръжия към християни, които трябвало да пазят - 32ма убити

Сред християните е имало жени, деца и стари хора!

33 християни са убити. Няколко оцелели обвинили войниците от Силите за специални задачи ( Special Task Force), разпределени за Шононг, в това, че обърнали оръжията си към селяните, докато те бягали от стотици нападатели фулани, въоръжени с огнестрелни оръжия и мачетета. (Фуланите са етническа общност в Нигерия.) Домовете са изгорени, мнозина са били убити, нападани са най-вече жени стари хора и деца, но другите са били ударени от куршумите на войниците.

елото, което е в област Рийом, е тотално разрушено със само три оставащи къщи. Селяните казват, че един друг християнин е бил убит предишния ден от нападатели, „водени от войник“.

Оцелялата Антеле Аламба, на 25 години, казала по новините (Morning Star News), че селяните са били в капан. „Нямаше никакъв изход за нас.“ – казала тя. „Избягахме в църквата и няколко войници ни последваха там. Те стреляха, а нападателите стреляха също. Беше хаос и объркване.“

Коментирайте новината в Български Християнски ФорумиСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови