Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Християните масово напускат Ирак

Християните масово напускат Ирак

Средно по 6 християнски семейства напускат Ирак всеки ден, пише евангелски вестник.Християните масово напускат Ирак

Християните масово напускат Ирак

Информацията бе предоставена през декември т.г. от Халдейската църква в Киркук, която разкритикува чуждестранните консулства и посолства за облекчената процедура по издаване на визи.

Църквата също така обяви, че вече е избран наследник на патриарх Рафаел Луис Сако и очаква одобрение. „Близкият изток ще понесе непоправими загуби в резултат на масовата имиграция на християните.

Тяхното присъствие, компетентност и традиции са от жизненоважно значение за обществото и мюсюлманското мнозинство разбира това”, заяви в интервю за Alsumaria свещеник Стефан Банан – представител на Халдейската църква. Той каза също, че съдейки по разочароващата статистика, съществува глобална стратегия, приета да помогне на християните в Близкия изток да избягат в чужди страни.

„Някои християни напускат Ирак след получени заплахи за живота им – пояснява църквата в комюнике. – Но защо напускат безопасните райони, като северната част на Ирак например, където за тях бяха построени десетки села?” На 15 октомври т.г. патриарх Рафаел Луис Сако призова иракските християни, напуснали страната, да се върнат, предупреждавайки ги за неизвестното бъдеще, което ги очаква в чужбина. Той потвърди, че ако християните се върнат, те ще станат втората по численост религиозна група и третата по численост етническа група в Ирак.

Коментирайте новината в Български Християнски ФорумиСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови