Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Феминистки, привърженици на абортите нападнаха катедралата на Сан Хуан (видео)

Феминистки, привърженици на абортите нападнаха катедралата на Сан Хуан (видео)

Изключително тревожни видео кадри от Аржентина показват как тълпа от феминистки атакува група молещи се мъже-католици, които мирно защитават катедралата на гр. Сан Хуан от вандализъм, предаде LifeSiteNews.com.Атакуваха катедралата на Сан Хуан

Атакуваха катедралата на Сан Хуан

Тълпата се гаврела с вярващите християни, които направили жива верига около свещеното място и започнали да се молят. На видеото се вижда как феминистките драскат по християните с маркери и спрейове, крещят срещу тях, закичват ги с бельо, а някои от развилнелите се жени даже се опитали да ги насилят сексуално.

Според InfoCatolica, някои от жените скандирали песен, със следния текст: "До Римокатолическата и Апостолска църква, която иска да си пъха носа между нашите чаршафи, ние казваме, че искаме да сме курви, травестити и лесбийки. Искаме права за извършване на аборт във всяка болница."

По време на атаката някои от мъжете видимо плачеха. Никой не отвърна на ударите и злоупотребите, които се сипеха над тях.

Докато мястото на протеста се проведе пред катедралата, InfoBae съобщава, че "целият град се събуди графити в полза на абортите."

Вътре в катедралата 700 души са били също в усилена молитва, водена от техния епископ Еп. Алфонсо Делгадо.

След като не успели да влязат в сградата, жените запалили чучело на папа Франсиск с човешки размери. "Ако папата беше жена, абортът би бил законен.." крещели те.

Атаката бе извършена в неделя на 24-ти ноември, по време на "Националната Женска Среща", която всяка година събира аржентински феминистки, които подкрепят "правата на жените."

В изявление пред медиите, аржентинската полиция заявила, че не била в състояние да се намеси, тъй като "те били жени".

Енорийският свещеник отец. Ромуло Кампора съобщи пред медиите, че "изгарянето на изображението на папа Франциск е престъпление не само към Църквата, но и към всеки аржентинец, защото папата е аржентинец."

Давайки висока оценка на мъжете, защитили църквата, той каза още: "Сан Хуан обича Бог, обича вярата, обича семейството."

Той изказа съжаления за нанесените щети върху катедралата и заяви, че: "Ако те не обичат живота, не можем да очакваме от тях да пазят и сградите."

"Националната Женска Среща" се провежда всяка година в различни аржентински градове. Спонсорира се от министерството на културата като "обществено събитие". Всяка година организацията става все по крайна и варварска.

Превод: Венци Тоневски | lifesitenews.com

Коментирайте новината в Български Християнски Форуми

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови