Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Сирийски бунтовници отвлякоха 12 православни монахини

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Сирийски бунтовници отвлякоха 12 православни монахини

Ислямски бунтовници, превзели християнско селище северно от Дамаск, са преместили някои от монахините в него в намиращ се наблизо град, но все още не е ясно дали става дума за отвличане или евакуиране за тяхна безопасност, съобщи посланикът на Ватикана в Сирия пред Ройтерс.Отвлякоха 12 православни монахини

Отвлякоха 12 православни монахини

Бунтовниците са превзели старата част на Маалула в понеделник след тежки сражения с правителствените сили. Посланик Марио Зенари казва, че 12 монахини са отведени от Маалула на 20 км северно в Ябруд.

„Те са принудили монахините да се евакуират и да ги последват към Ябруд. Към момента не можем да кажем дали това е отвличане или евакуиране", посочва той.

Сблъсъкът на бунтовниците и бойците на фронта Нусра, свързан с Ал Кайда, със силите на Асад в Маалуа е част от борбата за контрол на пътя между стратегическите точки Дамаск и Хомс.

Според привърженици на бунтовниците, монахините са на сигурно място и единствената заплаха за тях идвала от бомбардировките на редовната сирийска армия.

След тежките сражения в Маалула през септември монахините били едни от последните населяващи селото. По-голямата част от населението се преселила в Дамаск в търсене на сигурност.

Коментирайте новината в Български Християнски ФорумиСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови