Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Компютърни технологии доказаха, че Бог съществува!

Компютърни технологии доказаха, че Бог съществува!

Двамата учени – Кристоф Бензмюлер от Свободния университет в Берлин и Бруно Волтзенлогел от Техническия университет във Виена, са направили експеримент с теоремата на Гьодел в електронен вариант.Компютърни технологии доказаха, че Бог съществува!

Компютърни технологии доказаха, че Бог съществува!

Разработената в края на миналия век теорема от австрийския математик Курт Гьодел заключава, че въз основа на принципите на логиката трябва да съществува по-висша сила, съобщава „Европа Прес” (Europa Press), цитиран от евангелски вестник.

В края на 70-те години Гьодел се аргументира чрез дефиницията „Не може да има нито един по-висш от Върховния” и предлага логико-математическите аргументи за съществуването на Бог. Намерението му е да се покаже, че т.нар. онтологичен аргумент за съществуването на Бог в чисто логически аспект е изцяло верен и валиден.

Учените направиха демонстрация на доказателството посредством лаптоп MacBook, за да покажат, че неговата аргументация е математически вярна. Бензмюлер отбелязва, че онтологичното доказателство е повече от всяко друго и е отличен пример за нещо, недостъпно посредством математика или изкуствен интелект и намерило решение чрез настоящата нова технология

Той смята, че формализирането на тези сложни теореми може да се направи на обикновени, непрофесионални компютри. Бензмюлер споделя, че „това е тотално невероятно, че теоремата на Гьодел може да бъде доказана автоматично след няколко секунди или дори по-малко на стандартен лаптоп”.

Коментирайте темата в Български Християнски Форуми: КЛИКСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови