Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Франция: Битката срещу принудителната регистрация на гей бракове продължава

Френските кметове продължават да се борят срещу принудителната регистрация на гей бракове

Във Франция се увеличават протестите след решението на Конституционния съд , който не призна правото на кметовете на съпротива срещу сключването на еднополови бракове.Арихв. Снимка: християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Градоначалниците ще обжалват решението пред Европейския съд по правата на човека. Този път те имат изричната подкрепа на по-голямата част от обществото. Планирани са и обществени протести, съобщи Тугдуал Дервил – говорител на движението Manif pour Tous, който организира мултимилионни митинги в Париж срещу гей браковете.

„Съвестта трябва да надделее над закона – подчерта той . – Освен това кметът не е обикновен държавен служител. Това е човекът, избран от обществото в името на неговата перспектива, вяра и убеждения. И президентът Оланд беше прав, когато на 20 ноември м.г. заяви, че новият закон ще се прилага за всички, но с уважение към тяхната свобода на съвестта. Въпреки това Оланд забрави тези думи още на следващия ден, когато се оказа под натиска на хомосексуалното лоби”.

През октомври т.г. 20 хил. кметове във Франция се противопоставиха на принудителната регистрация на гей браковете, позовавайки се на факта, че имат правото да не прилагат закона по религиозни, етични и други причини. Впоследствие обаче Конституционният съд на Франция постанови, че законът не дава на своите опоненти подобна възможност. Преди това някои кметове въпреки страха от големите глоби и заплахата от затвор отказаха да регистрират хомосексуални съюзи. Така например през юни т.г. кметът на френско село заведе дело срещу гей двойка, като заяви, че предпочита да бъде обесен, отколкото да регистрира еднополов брак.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови