Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Православни християни издигнаха статуя на Христос в Сирия

Сирия отново се обръща към Христос

НАДЕЖДА: В Сирия издигнаха огромна статуя на Исус Христос, която е отлята в АрменияАрихв. Снимка: християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

На 14-ти октомври, пратеници на Руската и Антиохийската православни църкви монтирали статуя на Христос на върха на планината Херувимите в сирийския град Сейдная, на 27 км. от Дамаск, съобщават арменските медии. Скулптурата, която носи името „Дойдох да спася света”, трябва да стане символ на надеждата за скорошно прекратяване на кръвопролитието в Сирия. Тя е отлята в Армения.

Според руския фонд „Духовно наследство на апостол Павел”, организатори на проекта, по време на монтажните дейности страните в сирийския конфликт прекратили военните действия. Скулптурата се намира на височина над 2,000 метра и може да се види от Ливан, Йордания, Палестина и Израел. Сирийския Христос е с един метър по – висок от този в Бразилия.

Интересен е фактът, че авторът на идеята за статуята Юри Гавилов, е починал два дена след поставянето на статуята оставяйки на света и на Сирия една красива творба.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови