Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Тийнейджъри изоставят своята вяра след завършване на средното си образование

Тийнейджъри изоставят своята вяра след завършване на средното си образование

Преди известно време християнският социолог Джордж Барна установи, че 61% от днешните младежи на 20 и повече години, които са посещавали църква по време на тийнейджърските си години, сега не се чувстват духовно ангажирани.Арихв. Снимка: християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Те не ходят на църква, не четат Библията и не се молят. Според ново национално проучване в САЩ, спонсорирано от Националния център за семейноинтегрирани църкви (NCFIC ), проблемът е в самите младежки групи. Петдесет и пет процента от американските християни са загрижени за съвременното младежко служение, защото е твърде повърхностно и фокусирано върху развлеченията , което води до неспособност да се обучават зрели вярващи.

"Време е християнският баща да поеме централната роля, която Бог е определил", смята Адам Макманъс, говорител на NCFIC. – Семейството да се събере около масата в трапезарията, а бащата отново да поведе семейното поклонение, което е било стандарт на поведение в американското християнско семейство в продължение на стотици години – още от 1620 г., по времето на колонията Плимут в Масачузетс. Бащата трябва да чете и да обсъжда Библията, да пее християнски песни и да се моли заедно със семейството си – неговото малко стадо, над който Бог го е поставил да бъде пастир. "СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови