Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Пакистан: Продължава отвличането на християни с цел ислямизиране

Пакистан: Продължава отвличането на християни с цел поислямизиране

В Пакистан около 700 християнки годишно са отвличани и принуждавани да приемат ислямаАрихв. Снимка: християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Според Open Doors всяка година най-малко 700 християнки в Пакистан са принуждавани да приемат исляма и да се омъжат за мюсюлманин. Неправителствената организация редовно регистрира случаите на изнасилване на християнки от мюсюлмани, както и отказа на местната полиция да разследва тези престъпления.

Християните живеят в нестабилна държава, където многобройни ислямистки групи оказват натиск върху властите.

Положението на малцинствата, включително и на християните, е малко вероятно да се подобри през следващите години, смята редакторът на Open Doors Клер Лакруа. През 2012 г.

Пакистан е класиран на 10-то място в индекса на християнските преследвания, публикуван ежегодно от организацията и включващ 50 страни. Година по-рано страната е поставена на 11-то място, а през 2010 г. - на 14-то. В Пакистан живеят пет милиона християни. Те съставляват 2,5% от населението.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови