Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо в Япония няма проблем с мюсюлманите?

Защо в Япония няма проблем с мюсюлманите?

Япония е единствената страна във света, която не дава гражданство на мюсюлмани.Джойс Майер

Арихв. Снимка: християни.ком |

Япония е уникална страна в много отношения. Японците са традиционалисти и държат на своето наследство и култура.

Те не са особено гостоприемни към чужденците, в най-добрия случай просто се държат студено и пренебрежително. Но има една група хора, които японците не могат да понасят въобще и не го крият, нито отношението на обикновенните хора, нито законодателството на страната. Това са мюсюлманите.

Япония и мюсюлманите

 • Япония е единствената страна във света, която не дава гражданство на мюсюлманите. Мюсюлманите нямат право на продължителен престой на територията на Япония.
 • Японското законодателство забранява разпространяването на исляма. Всеки, който разпространява ислям се преследва от закона, а присъдите са доста строги. В Япония това се счита за углавно престъпление.
 • В Япония няма нито едно училище, или школа, където се преподава арабски език.
 • Корана е забранена книга и притежанието й също е нарушение на закона. Позволена е само съкратена версия, адаптирана на японски.
 • Пребиваващите в страната мюсюлмани имат право на молитви само в закрити помещения. Ако направят традиционната си молитва на публично място нарушават закона и могат да бъдат вкарани в затвора. В Япония е немислимо, както у нас, джамия да огласява половината град с виковете на ходжата.
 • Говоренето на арабски е строго забранено!
 • В Япония дори няма посолство на нито една арабска държава.
 • Точно 0.00% японци изповядват ислям.
 • Пребиваващите мюсюлмани в Япония могат да работят само в чужди компании. Японските компании не приемат мюсюлмани на работа.
 • Много е трудно, а и рядко, даването на визи на мюсюлмани. Дори, ако става въпрос за известни личности, учени и тн., които изповядват исляма.
 • В трудовите договори в Япония често се записва, че ако работодателя узнае, че неговия работник изповядва ислям има право незабавно да го уволни.
 • Мюсюлманите в Япония нямат право да купуват имоти или земя.
 • Самите японци се отнасят лошо с мюсюлманите и не гледат добре на тях. По презумция те се считат за престъпници или неприятели.
 • Ако японска жена има връзка с мюсюлманин тя бива отхвърлена от обществото. Само за справка: Ако в Япония те уволнят повече никога няма да можеш да си намериш работа, защото това се счита за голям позор, какво остава, ако имаш връзка с най-презрените от японците хора на света.

Не е случайно, че Хитлер се е възхищавал толкова на японците през Втората световна война. Той дори ги обявява за “почетни арийци”. И днес в Япония могат да се срещнат табели, които забраняват достъпа на чужденци до определени места. “Japanese only” табелите силно напомнят на американските “Whites only” табели преди даването на равноправни права на цветнокожите в САЩ. В Япония има дори магазини, в които могат да пазаруват само японци.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #11 Legendx 14-01-2015 21:25
Цитит от Тервел:
Хе ,.. толкова е лесно да се провери че този който пише тази статия е некъв пълн безсрамник и т.н. http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan


Тервел, прочети и тази статия преди да кажеш, че автора е безсрамник:
http://www.jewsnews.co.il/2013/10/30/the-land-without-muslims/

:)
Цитиране
 
 
+1 #10 Тервел 12-01-2015 21:17
Хе ,.. толкова е лесно да се провери че този който пише тази статия е некъв пълн безсрамник и т.н. http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan
Цитиране
 
 
0 #9 jubu 12-01-2015 13:15
джамиите в Япония са над 40, от което следва че в тая статия няма и един ред който да не е лъжа.... Или я махнете статията да не създавате илюзии в хората или разпнете тоя така наречен "християнин" за лъжесвидетелств о и насаждане на омраза...като българи, омразата към исляма си я има у всички ни и без да наливате допълнително масло в огъня...омраза, от която рано или късно трябва да избавим ако не искаме да свършим в пъкъла ..
Цитиране
 
 
-11 #8 FU 12-01-2015 12:59
umreli kucheta ste wsi4kite deto pishete komentari sh wa eba w mizernite smotani sashtestwa hal haber i nqmate ot neshtata i sa naduhwate tuka maikawi izdigustirana prosta wkisnata da eba na wsi4kite prosti shibani hora
Цитиране
 
 
+10 #7 koko11 10-01-2015 21:37
Никой никаква религия не изповядва...по- скоро симпатизира на някаква религия .Религиите не са това което са били едно време сега истинския Бог са парите.
Цитиране
 
 
+9 #6 Венци Тоневски 10-01-2015 16:19
Дали е под въпрос достоверността на материала или не, аз лично не съм чул Япония да има проблеми с мюсюлманите и исляма... Дали това се дължи на добро, гостоприемно отношение и толератност?
Цитиране
 
 
0 #5 Savoya 10-01-2015 00:56
един верен ред няма в това писание....
просто не разбирам какви това малко като стара комунистическа пропагнада "на запад всичко е лошо, нашия комйнизъм най-хубав"...хр истиянството в една от проявите му, католицизма е взело повече жертви от всички световни войни накуп, да го забраним и него предлагам!
Нито исляма, нито християнството, нито хиндуизма, нито лявото, дясното и кавото и да е убеждение и религия могат да бъдат опасни, забранявани и омаскарявани... .единственото опасно, катстрофално за човечеството е екстремизма и фанатизма, а ти мойто "православно" си точно такова! Един сляп, необразован, късоглед фанатик!
Цитиране
 
 
+1 #4 измо 09-01-2015 16:41
Koйто си е направил труда да напише тази статия, мога да кажа че го е написал недобронамерено , обаче не ми е ясно защо толкова се ядете, щом пишете тук, става ясно че имате достъп до нета. Четеш и според възгледите ти харесваш или не, но направи си труда да провериш поне бе човек. Достатъчно е само да попиташ чичо Google - Mosque of Tokyo или Japan и то ти се сипе на монитора, ако Ви е тежко ето ви един готов сайт http://masjidkingkhalid.org/news/world-news/islam-in-japan-past-and-present/ п.с. За сведение - С Турски паспорт може спокойно да посетиш Япония без виза, обичаме се взаимно!
Цитиране
 
 
-61 #3 Херсей 08-12-2014 18:24
Пишете, пишете, мечтайте си за подобно отношения, как сами си го казвате, какво да е отношението на хората към такива като вас. Искате узаконена дискриминация, а като ви бъде наложено на вас самите това същото, тогава други песни ще запеете, ама имали сте били права. Не правете това, което не искате на вас да ви направят. Но се вижда че искате това което го правите на други, на вас да не ви го направят. инак е било израз на враждебност. Това християнството не е мнение, или убеждение, а си е престъпление.
Цитиране
 
 
-6 #2 Христо Христов 16-02-2014 22:13
Мисля че подобни исказвания по такъв начин описани са недобросъвестно , мониполативно, зампслено с цел насаждане на етнически расизъм,,.
Цитиране
 
 
+53 #1 Кирил Христов 10-10-2013 16:37
Здравейте hristiqni.com!
Харесвам сайта, но ми направи впечатление тази статия. Считам че в нея има груби неточности. Например, че няма посолства на ислямски държави (Една справка в интернет разсейва всички съмнения), процента на мюсюлмани - японци и т.н. Пиша това защото смятам че като християни трябва да говорим истината, иначе ставаме за посмешище!
С най-добре чувства! Бъдете благословени!
Кирил Христов
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови