Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Джойс Майер съветва как да съхраним надеждата си в безнадеждни ситуации

Джойс Майер съветва как да съхраним надеждата си в безнадеждни ситуации

Джойс Майер - Врагът иска да вярвате, че това, което имате сега, винаги ще бъде така - особено ако това, което имате сега, е лошо и трудно.Джойс Майер

Арихв. Снимка: християни.ком | Джойс Майер

И ако имате в живота си нещо добро, той иска да вярвате, че то ще бъде краткотрайно. Вместо обаче да говорим за това, което врагът прави, по-добре е да кажем на какво е способен Бог! Възможно е да се наложи да почакате, за да може Бог да ви използва по някакъв начин. Той е дал на всеки от нас уникални дарби и таланти, които ние бихме могли да използваме, за да изпълним Неговите планове за живота ни. Но понякога Бог иска от нас да изчакаме.

Може да се окаже, че Той трябва да направи нещо във вас преди това, за да може по-късно да направи нещо чрез вас. Например, ако имате хубав и силен глас, това не означава, че трябва да отидете в нова църква и да настоявате да ви приемат в групата за хваление. Възможно е Бог да не ви е пратил там, за да използвате вашата дарба още през първата седмица. Той може да иска да си седите кротко или да правите нещо друго, докато той работи върху вашите отношения. Може би трябва да се отървете от гордост или грешен манталитет. Ако е така, Бог ще поиска да изчакате в кулоарите, а когато сте готови, Той ще поиска да се заемете с делото.

Много от най-големите патриарси трябваше да чакат Бог да ги подготви за работата, към която ги е призовал. Йосиф, преди Бог да го призове, прекарва 13 години в затвора за нещо, което не е извършил. Мойсей прекарва 40 години в пустинята, докато Бог завърши работата си в него. Макар и съвършен, Исус израства "в мъдрост, в ръст и в благоволение пред Бога и човеците" в продължение на 30 години, преди да стане готов да извърши призива на Отец (Лука 2:52). Изчакайте Бог - това не е пасивно състояние или бездействие. Това е активно духовно състояние на чакане на нещо добро и радост от вашето ежедневие.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 ivi 13-10-2013 13:07
Slava na Iisus i blagodarnosti kum Djois :-)
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови