Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Сектата на мормоните достигна 15 милиона

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Сектата на мормоните достигна 15 милиона

Броят на последователите на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, в целия свят достигна 15 милиона души, а за последните 30 години броят на мормоните се е утроил, съобщава Associated Press.Снимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком | Старейшини/Мормони

Повече от половината от последователите на тази християнска деноминация живеят извън САЩ, съобщи ръководителят на общността Томас Монсън на конгреса на Мормоните, който се провежда в Солт Лейк Сити, щата Юта.

През изминалата година в църквата са се появили около 20 000 мисионери и техният брой достигна 80 000 души. Рязкото увеличение на броя на разпространяващите вярата настъпи, след като минималната възраст за тях е намалена от 19 на 18 години за мъжете и от 21 на 19 за жените. Монсън призова енориашите активно да даряват за поддържане на мисиите на мормоните.

Един от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на конгреса е ролята на жените в мормонската църква, заяви агенцията. Събитието ще продължи до неделя. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни е основана от Джоузеф Смит през 1830 година. Неговите последователи вярват, че той е получил от Бога знания, недостъпни за човечеството преди него, и е в състояние отново да организира истинска църква, за разлика от другите, които са се отклонили от християнството.

Гледайте филма За Сектата на Мормоните в християни.ком.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови