Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Сектата на мормоните достигна 15 милиона

Сектата на мормоните достигна 15 милиона

Броят на последователите на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, в целия свят достигна 15 милиона души, а за последните 30 години броят на мормоните се е утроил, съобщава Associated Press.Снимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком | Старейшини/Мормони

Повече от половината от последователите на тази християнска деноминация живеят извън САЩ, съобщи ръководителят на общността Томас Монсън на конгреса на Мормоните, който се провежда в Солт Лейк Сити, щата Юта.

През изминалата година в църквата са се появили около 20 000 мисионери и техният брой достигна 80 000 души. Рязкото увеличение на броя на разпространяващите вярата настъпи, след като минималната възраст за тях е намалена от 19 на 18 години за мъжете и от 21 на 19 за жените. Монсън призова енориашите активно да даряват за поддържане на мисиите на мормоните.

Един от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на конгреса е ролята на жените в мормонската църква, заяви агенцията. Събитието ще продължи до неделя. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни е основана от Джоузеф Смит през 1830 година. Неговите последователи вярват, че той е получил от Бога знания, недостъпни за човечеството преди него, и е в състояние отново да организира истинска църква, за разлика от другите, които са се отклонили от християнството.

Гледайте филма За Сектата на Мормоните в християни.ком.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови