Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Кардинал Равази: Исус е първият използвал туита

Кардинал Равази: Исус е първият използвал туита

„Божието Царство е близо, покайте се”, или общо 145 знака на оригинален гръцки написани в Библията: това е доказателството, че Исус пръв е използвал туита.Кардинал Равази: Исус е първият използвал туита

Арихв. Снимка: Християни.ком |

Това твърди кардинал Джанфранко Равази, председател на Папския съвет за култура, който на 25 септември откри в Рим срещата „Дворът на журналистите”, част от ватиканската инициатива за диалог между вярващи и невярващи „Дворът на езичниците”.

Според кардинал Равази, „системното използване на късата и наситена фраза е характерна черта в комуникацията на Исус”.

Втората характеристика в стила на комуникацията на Исус е „разчленяването на неговата мисъл, чрез притчите”, което всъщност се използва от днешната телевизия, а езикът му е „истински сценарий с изключителна изтънченост”.

Кардинал Равази посочи още, че „в комуникацията си Исус използва езика на тялото: използва слюнката, ръцете, нарушавайки договора с еврейската религия”. „Ако един църковен пастир изключва от дейността си комуникацията, той е извън църковното си служение”, предупреди кардиналът.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови