Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Арестуван лидер на евангелска църква

Арестуван лидер на евангелска църква

Във вторник на 6 август лидерът на евангелската църква в страната, преподобният Николас Гуерекойаме, бил арестуван и разпитван заради съжденията му по време на проповед от 4 август.Арестуван лидер на евангелска църква

Арихв. Снимка: Християни.ком |

Няколко часа по-късно той бил освободен. Както предава World Watch Monitor, положението на християните в Централноафриканската република, което и тъй е доста крехко, може би се влошава.

Коментарът на преподобния Гуерекойаме, както се съобщава, бил „краен и екстремистки… и нанасял удар по достойнството на главата на държавата и на институциите на правителството в преход.” Но местни източници, които остават анонимни поради съображения за сигурност, твърдят, че арестуването му било свързано с публикуването на статия, в която той намеквал, че правителството се отнася с гражданите на Централноафриканската република като с роби.

В юлското издание на списание „Демократът” пасторът нарекъл Централноафриканската република „остров, подобен на острова Горе” – островът, разположен недалеч от брега на Сенегал, който по време на търговията с роби през 19 век бил главният възлов център за доставка на роби. Пасторът споменал в проповедта си, че той обвинява правителството за продължаващите кражби, насилия и убийства в страната, независимо от неотдавнашните твърдения на религиозни водачи и твърденията на президента, че сигурността и стабилността се подобряват. Гуерекойаме е член на Преходния национален съвет, който играе ролята на действащ парламент, създаден в резултат на военния преврат от март тази година, по време на който групировката селека свали от власт режима на Франсоа Бозизе.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови