Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Руският президент в пряко обръщение към американския народ

Руският президент в пряко обръщение към американския народ

Руският президент Владимир Путин отправи лично обръщение към американската нация от страниците на вестник "Ню Йорк Таймс".Владимир Путин

Арихв. Снимка: Владимир Путин

В своя статия в изданието той говори за кризата в Сирия и обяснява, че военният удар срещу страната би довел до нова вълна от тероризъм.

Путин казва, че ако САЩ нападнат арабската държава, милиони хора по света ще видят в тях не модел на демокрация, а страна, която разчита на бруталната сила.

"Последните събития ме подтикнаха да отправя думи директно до американския народ и политическите му лидери", посочва той. Ако влиятелните държави заобикалят Обединените нации и предприемат военни действия без разрешението на Съвета за сигурност на ООН, организацията ще последва съдбата на предшественика си Лига на нациите, смята руският президент.

"Потенциалният удар от ООН срещу Сирия, въпреки силната опозиция на много държави и водещи политически и религиозни лидери, включително папата, ще доведе до още невинни жертви и ескалация, която може да прехвърли конфликта отвъд сирийските граници", пише Путин. "Ударът ще увеличи насилието и ще отключи нова вълна на тероризъм. Той може да подкопае многостранните усилия за прекратяване на иранския ядрен проблем и израелско-палестинския конфликт и да дестабилизира повече Близкия Изток и Северна Африка. Може да изведе от баланс цялата система на международен закон и ред", допълва държавният глава. И отбелязва, че "Русия не защитава сирийското правителство, а международния закон".

Като едно от най-въздействащите в статията послания, световните медии открояват следните думи:

"Някои държави са големи, други – малки, богати и бедни. С отдавна наложени демократични традиции и такива, които тепърва търсят своя път към демокрацията. Да, ние сме различни, но когато молим Господ да ни благослови, не бива да забравяме, че Господ ни е създал равни."

Путин отново споделя мнението на Русия, че химическите атаки с отровен газ в предградия на Дамаск на 21 август са били извършени от опозиционните сили, борещи се срещу президента Башар ал Асад, за да се провокира напрежение във влиятелните им международни партньори. "Свидетелствата, че бойците подготвят нова атака – този път срещу Израел, не могат да бъдат пренебрегвани", подчертава той.

Сирийската криза отново ще бъде обект на преговори между САЩ и Русия в Женева.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови