Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Камерунското правителство срещу петдесятното движение в страната.

Камерунското правителство срещу петдесятното движение в страната.

Правителството на Камерун нареди закриването на десетки църкви в страната.Руско дете

Арихв. Снимка: Камерун

Мярката, която властите въведоха на 23 август т.г., е насочена срещу петдесятните църкви, които не са официално признати. Министърът на комуникациите Иса Чирома Бакари заяви на пресконференция на 28 август, че църквите се ангажират в „нездравословни” и „ неприлични” практики, които противоречат на желанието за духовно израстване на народа.

Бакари също заклейми „очевидните случаи на изнудване на хора в отчаяна ситуация”, „постоянната нощна врява” и „прозелитизма”. По думите му, общо 35 църкви в страната са затворени. Пастор Найда Лазаре – председател на Christian Media Network – Камерун разкри, че няколко църкви чакат одобрението на правителството вече повече от 10 години, но още не са получили отговор. „Много църкви и християнски организации напразно са се надявали на узаконяване”, допълва пасторът.

Камерун е светска държава в Централна Африка. Почти 80% от нейните 20 млн. жители са християни. Свободата на вероизповедание и религия е гарантирана от конституцията. От приемането през 1990 г. на закона, регулиращ религиозните организации, петдесятните организации в страната изживяват забележителен растеж. Тези петдесятни църкви са прочути със своята динамика и способност да мобилизират много хора. Решението за закриване на неодобрените от държавата църкви не е нещо ново в Камерун. Редица петдесятни църкви са закрити през последните години от местните власти след жалби на жители.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови