Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

10 години в затвора, ако разпространяваш джобни Библии в Иран!

10 години в затвора, ако разпространяваш джобни Библии в Иран!

Мохамад Хади Бордар, който приел християнството, смятал евангелизацията за свой дълг Drewitt-Barlows

Арихв. Снимка: БГНЕС

Иранец, приел християнството, бе осъден на 10 години затвор за „престъпления срещу сигурността на държавата", защото раздавал джобни библии, съобщи агенцията на Ватикана „Фидес”, цитирана от АФП.

Мохамад Хади Бордар от Рещ, Северен Иран, арестуван на 27 декември 2012 г., който използвал името Мостафа, признал пред съда, че „изоставил исляма заради християнството" и че „смятал евангелизацията за свой дълг, раздавайки 12 000 джобни библии".

След като получил кръщение, Мостафа създал в дома си малка „домашна църква". От апартамента му при задържането полицията иззела книги, компактдискове и повече от 6000 библии. Според Фидес Мостафа вече бил арестуван през 2009 г., съден и признат за виновен по обвинение във вероотстъпничество. Впоследствие бил освободен под гаранция.

Според католическата агенция, която се позовава на неправителствени организации на място, интересът на младите иранци към християнството безпокои иранските власти, които затварят църквите. Преследва се пропагандирането и приемането на християнството.

Новият президент на Иран Хасан Рохани породи надежда, като заговори за възможна „реформа в гражданските права" и призова шиитското духовенство да прекрати публичната намеса в личния живот на гражданите.

Християните в Иран са много малко - под 1%, и представляват мозайка от общности - арменска, халдейска, сириакска, католическа, англиканска, протестантска.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови