Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Стартират правни действия, целящи да принудят църквата да бракосъчетава хомосексуалисти

Стартират правни действия, целящи да принудят църквата да бракосъчетава хомосексуалисти

Превод: Роза Саронова

Двойката хомосексуалисти - Drewitt-Barlows (които са и милионери) потвърди, че са стартирали по правен път оспорване на правото на църквите да отказват бракосъчетаване на гей двойки. Drewitt-Barlows

Drewitt-Barlows

Пред Chelmsford Weekly News Тoday те коментират, че правният иск е започнал.

Те казват: "Предизвикваме решението на Правителството за разрешение на някои религиозни групи да отказват бракосъчетаване на гей двойки."

Църквата

"Мислим, че ние като енориарши на нашето село имаме правото да изпозваме църквата, в която ходим, за да сключим брак. Нашата местна църква ни подкрепя. Разбираме, че ръцете ѝ са завързани от хора, които заемат по-високи позиции в църквата като цяло."

Позор

По-рано този месец Г-н Drewitt-Barlow каза, че той и партньора му Тони, ще процедират в съда, който да принуди църквите да венчават хомосексуалисти. Той каза: "Единственият начин за нас да продължим напред е като предявим иск срещу църквите. срамно е, че трябва да осъдим Християни, за да ги накараме да ни приемат."

Желание

Той добави: "всичко това ме разстройва, защото аз искам всичко - голяма, пищна церемония ... но не мисля, че това ще се случи веднага. въпреки че хората казват, че всичко това е нещо добро, аз все още не съм получил това, което искам." Правителствен законопроект за легализирането на еднополовите бракове опразни Парламента по-рано тази година. първите еднополови сватби се очакват през 2014.

Защита

Законодателството позволява на църквите да отказват да бракосъчетават хомосексуалисти. То особено защитава Англиканската Църква. Но един от най-добрите адвокати за защита правата на човека - Aidan O’Neill - каза, че защитата на Англиканската църква е "крайно оспорвана" в съда. Копие на писмото на Г-н Aidan O’Neill бе изпратено до министър-председателя Г-н Cameron.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови