Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Масови арести на християни

Масови арести на християни

Масови арести на християни

Масови арести на християни

Близо 40 християни арестувани в Китай, в САЩ арестуваха двама мисионери, защото четели Библията на глас...

В Китай бе извършен поредният арест на християни от домашната църква The Shouwang Church. На 11 август т.г. по време на богослужение на открито в Пекин са били задържани 38 християни. Една трета от тях са освободени скоро след това, а другите са оставени в затвора. Основана през 1993 г., общността в момента наброява около 3 млн. членове в Пекин. Подобно на други домашни църкви, The Shouwang Church е обект на преследване от китайските власти.

От 2011 г. насам в резултат на усилено преследване на дисидентите броят на арестите се е увеличил. През юни 2011 г. полицията е арестувала по няколко десетки членове на църкви всяка седмица и не ги е пускала на свобода, докато не получи от арестуваните писмено потвърждение, че се отказват от своя духовен наставник. Шестима църковни ръководители са били поставени под домашен арест.

В САЩ арестуваха двама мисионери за четене на Библията на глас на обществено място. В Хемет, щата Калифорния, двама пастори на протестантската църква Calvary Chapel са четели на глас от Божието Слово, докато чакали на опашка за откриването на отдел за транспортни средства. Пазачът помолил мисионерите да спрат да четат. Те обаче не реагирали. След това дошъл един полицай от пътната полиция на Калифорния и арестувал четящия Библията проповедник. След известно време бил задържан и вторият. В момента тече изслушването им в съда.

Според Charisma Media мисионерите са обвинени по чл. 602.1 (B) от Наказателния кодекс на Калифорния, който гласи: „Лице, което умишлено възпрепятства законна дейност, извършвана от служителите на държавна институция, създава пречки или се опитва да сплашва тези, които се занимават с бизнес, или лицата, които си сътрудничат с държавните органи, е виновно (...) за извършването на правонарушение и се наказва с лишаване от свобода до 90 дни или с глоба до 400 долара”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови