Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Пореден абсурд: Германия въведе 'неопределен пол'

Пореден абсурд: Германия въведе 'неопределен пол'

Германя, парламент

Германя, парламент

Германия ще въведе трети, „неопределен“, пол в актовете за раждане на бебетата от края на тази година, пише вестник Der Spiegel.

Освен обичайните „мъж“ и „жена“, след раждането родителите на бебето ще могат да отбележат пола на детето си и като „неопределен“.

Това ще даде шанс на децата, родени с белези и на двата пола, да се самоопределят в по-късна възраст, в зависимост от вътрешните си нагласи.

Новият правилник позволява още хората да останат по документи с „неопределен“ пол през целия си живот. Все още обаче не е изяснено как новият пол ще се изписва в личните карти на германците, които до момента трябва да избират между съкращенията „m” ( männlich) и w (weiblich). Най-вероятно третият пол ще бъде обозначаван с “u” от немската дума “unbestimmt” (неопределен).

Промените в закона ще влязат в сила от 1 ноември. Те бяха приети след решение, в което Конституционният съд постанови, че хората имат лично право да решат към кой пол принадлежат, в зависимост от собствените си чувства.

Допълнителните опции целят да подпомогнат борбата с дискриминацията, която е приоритет за Европейския съюз.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови