Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Световният църковен алианс с апел за прекратяване на насилието в Египет

Световният църковен алианс с апел за прекратяване на насилието в Египет

Египет

Египет

Генералният секретар на Световния съвет на Църквите (Ссц), преподобен Олаф Фиксе Твейт призова християните да се молят за изцеление, справедливост и мир за всички египтяни.

"Единственият начин за постигането на мира е взаимно признаване като равноправни граждани в Египет, споделяне на отговорности и власт, приемането на различията в политическите убеждения и религиозни вярвания”, посочва Олаф Твейт в послание до всички членове на Ссц в Египет.

Според последните данни около 17 църкви са били изгорени и стотици хора са били убити в страната след сблъсъците на 14 август.

„Ссц и неговите членки църкви са силно обезпокоени от жестокия развой на събитията в Египет и призовава за незабавно прекратяване на насилието от враждуващите страни”, посочва генералният секретар на световната икуменическа организация.

В писмото Олаф Твейт припомня трудните моменти преживяни от египетския народ в последните две години от неговата история, след политическите събития през 2011 г. Въпреки това, добавя Твейт, „египетският народ показа неведнъж вярата си в мултирелигиозното и мултикултурно общество, в което всички страни се обединят в разрешаването на съвременните предизвикателства и изграждане на по-добро бъдеще”.

„Това се отразява на целия Египет. Надявам се, това да не се изтълкува като конфликт между християни и мюсюлмани”, допълва в писмото си генералният секретар.

Издигайки молитви за египетския народ, Олаф Твей заключва: "Бог да му дари утеха, изцели раните и да го придружава по пътя към справедливостта и мира”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови