Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Намериха парче от кръста на Исус

Намериха парче от кръста на Исус

 Фрагмент от кръста на Христос

Фрагмент от кръста на Христос

Екип от археолози, извършващи разкопки в древната църква „Балатлар” в турската провинция Синоп, заявиха, че са открили 1350-годишен каменен сандък, съдържащ „парче от кръста”, който, според тях, е споменат в Евангелията и на който е бил разпънат Христос.

„Ние намерихме светия предмет в сандък. Това е парче от кръста и ние смятаме, че то е част от кръста, на който е бил разпнат Исус – заяви пред репортери Гюлгюн Кероглу, ръководител на дългогодишна експедиция.

– Тази каменна находка е много важна за нас, тъй като това е най-важният артефакт, който някога сме открили”. Кероглу – специалист по история на изкуствата и археолог от университета на художественото изкуство Mimar Sinan в Турция, показа находката пред репортери в началото на август т.г. Каменният сандък и нейният фрагмент са достатъчно малки и могат да се държат в една ръка. Находката все още се изучава с цел да бъде определена автентичността й.

Аргументи за това, защо Кероглу вярва, че парчето дърво, намерено при разкопките, може да е свързано с разпъването на Христос, не са представени. Канал NBC разказва легендата за св. Елена – майката на император Константин (управлявал 306–337 г.), която е съобщила за откриването на кръста на Исус в Ерусалим.

Традиционно се смята, че тя е дала парчета от дървото на църковните лидери в Ерусалим, Рим и Константинопол. Парчета от него са били разпръснали из цялата Римската империя, така че теологът от ІV в. св. Сирил от Ерусалим предположил, че светът е „пълен с парчета дърво от кръста”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови