Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Намериха парче от кръста на Исус

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Намериха парче от кръста на Исус

 Фрагмент от кръста на Христос

Фрагмент от кръста на Христос

Екип от археолози, извършващи разкопки в древната църква „Балатлар” в турската провинция Синоп, заявиха, че са открили 1350-годишен каменен сандък, съдържащ „парче от кръста”, който, според тях, е споменат в Евангелията и на който е бил разпънат Христос.

„Ние намерихме светия предмет в сандък. Това е парче от кръста и ние смятаме, че то е част от кръста, на който е бил разпнат Исус – заяви пред репортери Гюлгюн Кероглу, ръководител на дългогодишна експедиция.

– Тази каменна находка е много важна за нас, тъй като това е най-важният артефакт, който някога сме открили”. Кероглу – специалист по история на изкуствата и археолог от университета на художественото изкуство Mimar Sinan в Турция, показа находката пред репортери в началото на август т.г. Каменният сандък и нейният фрагмент са достатъчно малки и могат да се държат в една ръка. Находката все още се изучава с цел да бъде определена автентичността й.

Аргументи за това, защо Кероглу вярва, че парчето дърво, намерено при разкопките, може да е свързано с разпъването на Христос, не са представени. Канал NBC разказва легендата за св. Елена – майката на император Константин (управлявал 306–337 г.), която е съобщила за откриването на кръста на Исус в Ерусалим.

Традиционно се смята, че тя е дала парчета от дървото на църковните лидери в Ерусалим, Рим и Константинопол. Парчета от него са били разпръснали из цялата Римската империя, така че теологът от ІV в. св. Сирил от Ерусалим предположил, че светът е „пълен с парчета дърво от кръста”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови