Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Световноизвестен учен атеист доказа, че Бог съществува

Световноизвестен учен атеист доказа, че Бог съществува

 Професор Антъни Флу

Професор Антъни Флу

Абсолютен шок за научния свят предизвика изказване на известния професор по философия Антъни Флу.

Ученият, който в момента е над 80-годишен, дълги години е един от стълбовете на научния атеизъм. Въпреки това няколко от последните научни открития накараха великия защитник на секуларизма да промени мнението си. Флу заяви публично, че е сгрешил и че Вселената не може да е възникнала от само себе си – тя очевидно е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим.

По думите на Флу, доскоро той и други атеисти са били убедени, че първата жива материя е произлязла от мъртва материя. Според него обаче последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне от само себе си, а представлява нечия разработка. Генетичният код и енциклопедичните обеми от информация, които съдържа в себе си молекулата, опровергават възможността за сляпо съвпадение.

Според Анатолий Акимов – директора на Международния институт по теоретична и приложна физика, през миналия век много учени физици са вярвали в Бог. Освен това до времето на Исак Нютон разделение между науката и религията не е съществувало, а с наука са се занимавали свещениците, защото те са били най-образованите хора. Самият Нютон е имал богословско образование и често е повтарял: „Законите на механиката аз извличам от законите на Бога”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #22 The Antichrist 04-10-2017 09:09
Цитит от CALINA:
vie nevernici samo kogato boleduvate se obrishtate kim bog zashto vikate gospod povikaite nyakoi drug dori ilekarite kogato vidyat ce bolesta vi e neizlecima kazvat neka gospod vi pomogne togava tirsete otgovora dano bog se smili nad vsicki i gi dokosne bog e nadejda vyara lybov nacaloto ikraya bidete blagoslovenni AMIN SLAVA NA IMETO TI GOSPODI
344DQ


Мда... Бог е всичко друго, но не и грамотност... :D
Цитиране
 
 
+2 #21 CALINA 02-09-2017 11:36
vie nevernici samo kogato boleduvate se obrishtate kim bog zashto vikate gospod povikaite nyakoi drug dori ilekarite kogato vidyat ce bolesta vi e neizlecima kazvat neka gospod vi pomogne togava tirsete otgovora dano bog se smili nad vsicki i gi dokosne bog e nadejda vyara lybov nacaloto ikraya bidete blagoslovenni AMIN SLAVA NA IMETO TI GOSPODI
344DQ
Цитиране
 
 
-1 #20 Петър Павлов 20-05-2016 22:00
Дъщеря ми (2-ри клас) спечели състезание по бягане на 200м. След състезанието майка й й казва:
- Човек трябва да си вярва, че ще спечели! Ти вярваше ли поне малко, преди състезанието, че ще победиш?
- Не, мамо, въобще не си вярвах! Аз знаех, че ще победя!
Цитиране
 
 
-1 #19 До всички атеисти 18-05-2016 16:43
Ето ви линк към книгата му,която се казва "Бог съществува"!

http://creation.mobi/review-there-is-a-god-by-antony-flew
Цитиране
 
 
-1 #18 BBB 16-05-2016 15:45
ткровение на известния британски учен Антъни Флу взриви интернет. В него философът се отрича от атеистичната си вяра. Това се случило още през 2004 г., когато Флу навършил 81 години.

„Моите грешни възгледи безспорно са повлияли на светогледа на много хора и аз искам да поправя огромната вреда, която очевидно съм им нанесъл”, заявил ученият, който дотогава въодушевено и яростно четял атеистични лекции в различни висши учебни заведения.
Цитиране
 
 
+4 #17 Ягодка 03-10-2015 23:57
Господ е ВСИЧКО и във ВСИЧКО и във ВСЕКИ , няма значение дали си християнин , атеист , мюсюлманин или изповядваш някаква религия Той е във всеки един от нас , независимо дали го осъзнаваме или не Той сме ние всеки има една малка частица от Великия Вселенски Разум в себе си . Христос дойде с посланието наречено ЛЮБОВ най -великата религия на всички времена няма по голяма сила и истина от това , което искаше Той да ни научи .
Рано или късно всеки един човек ще стигне до своето собствено просветление и ще стигне до Висшия Разум , който ще го изпълни с истина и любов . Няма по голяма истина от това да знаеш и да вярваш . Вярата е това , което крепи всеки един от нас независимо повечето хора да го отричат поради втълпените им догми и отхвърляне на този дар , поради материалният живот , който не струва нищо . Рано или късно всеки ще прогледне и ще види и разбере , че няма по голямо и велико нещо от Бог !!!! Братя и сестри ние всички сме едно , една обща част от целия пъзел наречен живот , а частиците сме самите ние с уникалната си роля тук на Земята !!!
Цитиране
 
 
+3 #16 гениален 13-05-2015 17:43
Всеки сам може да разбере, че има Бог, защото това неможе да бъде доказано. За мен най-голямото доказателство са библейските пророчества които се сбъдват с точност а също така и матрицата която работи по необяснимо уникален начин.
Цитиране
 
 
+4 #15 meisi 04-08-2014 19:01
BOG E JIV I REALEN I MNOGO SKORO VSEKI SCHE PREKLONI KOLIANO PRED NEGO.CIALOTO TVORENIE KRESCHI A VIE STE ZASLEPENI.TOVA CHE VIE NE VIARVATE NIAMA DA PROMENI ISTINATA.DANO BOG VI PROSVETLI I SE VIDIM VAV VECHNOSSTA. POZDRAVIAVAM VI V IMETO NA ISUS KOITO E NASH BOG I SPASITEL.
Цитиране
 
 
-7 #14 atheism 01-06-2014 13:28
Да уточня, че всъщност през 2013г., когато сте обявили, че професорът е "доказал", че имало било бог, то той професорът е бил мъртъв от 3 години, а сега сме 2014г. , значи е мъртъв вече 4-та година. Учените са категорични, че бъдещето е на атеизма и такива лъжи като тази няма да го променят този факт. Така че християните зарязвайте лъжите, с които ви промиват мозъците.
Повече за атеизма можете да прочете тук: http://atheism.moy.su

А онези, дето лъжат, че имало било бог- за в бъдеще, по-леко я раздавайте с лъжите, че нали знаете, че на лъжата краката са къси.
Цитиране
 
 
+2 #13 atheism 01-06-2014 13:16
Този професор е бил деист, а след това до края на живота си е атеист. Новината ви е от 2013г, а професорът е мъртъв от 3 години. Как не ви е срам да се гаврите така с паметта му? Религия ли? Никога! ЗАЩОТО СТЕ ЛЪЖЦИ ВСИЧКИТЕ РЕЛИГИОЗНИЦИ! Професорът не е доказал,че има бог. Приживе е доказал точно обратното- че няма бог. Егати морала имате- лъжци!
Цитиране
 
 
+12 #12 Гуги 25-05-2014 23:26
За това дали има Бог или няма мога само да кажа- благодаря ти Господи, че си отрязъл човешкия интелект и човешкия живот, впредвид глада, войните, геноцида, мизерията и всякакво друго зло на което е способен човекът с дадения му интелект! Той се е открил достатъчно, в малки и големи детайли, така, че да бъде достъпен за всички, за всеки ум, но който преднамерено иска да Го отхвърли, все ще го отхвърля. Науката си служи с факти и тези факти говорят красноречиво за един висш Разум, а религията си служи с аргументи за съществуването на Бог. Но общо взето вярата е Всичко. Тя е убеждение в неща, които не се виждат. А за да се убеди човек в дадено нещо, трябва да изследва. Тоест до дадено убеждение се стига с време. Само времето подлага нещата на изпитание. Хилядолетията са дали ясна картина за това до какво води безбожието или мнгобожието и последствията от Дарвинизма са катастрофални. Е ако ви харесва този свят такъв какъвто е, свят изпълнен със зло продължавайте да настоявате коравовратно, че няма Бог, въпреки да ни се е разкрил по много начини-чрез природата с нейната прецизност и закони, чрез евреите, единствената нация надмогнала времена и цивилизаций, чрез сбъднати исторически пророчества, чрез Библията и какво ли още не, даже и чрез лични опитности.
В крайна сметка до смъртта на човек остава един съществен, генерален, съдбоносен, фундаментален? въпрос, на който да гради живота си- в какво си заслужава да вярва човек??? От тук тръгва неговия съществен живот, неговият жизнеспособен вариант на съществуване. Отговорът на този въпрос е с видими последствия в човешката история, с последствия в нашия живот. И след всичко преходно, което прави и неправи човек накрая остава вечното и достойното- Бог и Неговите принципи!! Ще завърша със следното: "Тревата съхне, цветът вехне, но словото на нашия Бог ще остане довека." Исая 40:8
Цитиране
 
 
+1 #11 kal 05-12-2013 22:03
https://sites.google.com/site/atheisttruthnow/
Малко полезна информация за това кое е наука и кое религия.
Цитиране
 
 
0 #10 ПеткоР 21-09-2013 23:34
Аз мисля, че точно ХРИСТИЯНИте (разбирай протестанти) не бива да парадират именно с този учен. Защото във въпросното интервю той казва следното " "I think we need here a fundamental distinction between the God of Aristotle or Spinoza and the Gods of the Christian and the Islamic Revelations." Aко не го разбирате, да преведа "Мисля, че трябва да отбележим фундаменталното различие между бога на Аристотел и Спиноза (в чието съществуване е повярвал, а именно - Висшият разум) и и боговете от християнските и ислямски откровения." По абсолютно същият начин и Айнщайн е "вярвал" в Бог. Слагам кавички, тъй като "християните" (слагам го в кавички, тъй като протестантите, според мен, са твърде далеч от сърцето на Христовото учение) много обичат да дават Айнщайн за пример.
Цитиране
 
 
-4 #9 kiril rangelov 08-09-2013 14:41
една част ни е създал БОГ друга ги е създал ДЯВОЛА впоследствие сме се измешали и ето резултата.Човек -това звучи всякак-зависи от човека.
Цитиране
 
 
+6 #8 Ясен 26-08-2013 23:52
Уникален сайт, уникални коментари!

Аз като учен съм разбрал, че същината на науката, е да се разберат природните закони, да се търси познание за света и решение на общочовешките проблеми - войни, глад, болести и т.н.

Има много истински учени, които търсят отговор на въпроса "съществува ли Бог", това по никакъв начин не се отразява на вярата им.

А какво е вярата? - да приемаш нещо за истина без да имаш неопровержими доказателства за това. Т.е. вие, hristiqni, имате ли наистина вяра, или търсите неопровержими доказателства? :) И с тази статия доказателства ли се опитвате да представите, или просто давате пример за човек, който е намерил вярата?

Аз лично вярвам, че всеки човек има необятни умствени възможности и мозъкът му работи в система, свързваща всички живи организми. Тази система съм се съгласил да наричам Бог.
Цитиране
 
 
-9 #7 Dirk Gently 26-08-2013 19:24
Направо не мога да повярвам какви глупости пише тук...

Ако искахте статията ви поне мъъничко достоверност да излъчва, можеше да сложите един линк или някаква друга референция към оригиналния материал на въпросния учен.

От друга страна религиозните фанатици никога не са били силни в обосновката на теории или описанието на факти - все пак всички вие работите със "свещени текстове" от преди хиляди години, писани от невъобразимо глупави хора. Та не се опитвайте да цапате науката с въображаемите си небесни приятели.

Особено вашият християнски бог, според описанието му във вашата любима Библия, притежава характера на психопат-рециди вист, та по-добре стойте далеч от практически приложимите открития на различните научни сфери, които помагат действително на хората, без да ги заробват в сектантски култ.
Цитиране
 
 
+2 #6 Viktoria Eusk 20-08-2013 23:21
Повечето учени сме агностици- вярваме че има Бог, но не се наемаме да го наричаме с име и не мислим, че ако нещо е толкова велико ще го интересува дали вярваме в него. :-? Научната среда никога не е отричала напълно съществуването на Бог. Дори теорията за еволюцията не го отрича. Тя не дава отговор на това как от своя страна се е зародила неживата материя- следователно не се изказва категорично за това, че няма създател на елементарните частици. А статията е напълно лишена от смисъл и идеята на учения би могла да бъде осъзната дори от дете. :lol:
Цитиране
 
 
+1 #5 Nur 17-08-2013 14:14
Цитит от Nur:
Не продавай душата си на дявола!Търси Бог сега,защото после няма да имаш тази възможност и ще е твърде късно.Прочетете това:АДЪТ СЪЩЕСТВУВА
свидетелство на Анджелика Замбрано
http://www.youtube.com/watch?v=aPJurLzhsvM - Свидетелство 1 на Анджелика за Ада
Анджелика Замбрано, 18 годишна, Еквадор. Тя е обикновено момиче, което Бог е използвал, за да предаде Своето послание до човечеството.
Превод Еми Манолова

http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=263
Цитиране
 
 
0 #4 Nur 17-08-2013 13:57
Не продавай душата си на дявола!Търси Бог сега,защото после няма да имаш тази възможност и ще е твърде късно.Прочетете това:АДЪТ СЪЩЕСТВУВА
свидетелство на Анджелика Замбрано
http//www.youtu be.com/watch?v= aPJurLzhsvM - Свидетелство 1 на Анджелика за Ада
Анджелика Замбрано, 18 годишна, Еквадор. Тя е обикновено момиче, което Бог е използвал, за да предаде Своето послание до човечеството.
Превод Еми Манолова
Цитиране
 
 
+5 #3 Христо Христов 15-08-2013 07:21
Цитит от Василиса:
Е, кажете доказателството. какво повтаряте в три параграфа три еднакви изречения! :lol: :lol: :lol: :lol:


Ето това е доказателството:
"молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне от само себе си, а представлява нечия разработка."
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови