Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

100 000 християни умират годишно заради вярата си

100 000 християни умират годишно заради вярата си

Високопоставен представител на Ватикана заяви, че всяка година около 100 000 християни биват убити по религиозни причини. Той подчерта, че Близкият Изток, Африка и Азия остават най-проблемните зони, предаде БГНЕС.100 000 християни умират годишно

100 000 християни умират годишно

Монсиньор Силвано Мария Томази определи тези цифри като "шокиращи" и "невероятни".

Той също така посочи, че християните са принуждавани да напускат своите родни места и да гледат как се унищожават техните църкви в някои части на света. Те също така често стават жертви на изнасилвания, отвличания и дискриминация.

В тази връзка официалният представител на Ватикана специално посочи отвличането на двамата православни епископи недалеч от сирийския град Алепо миналия месец. Монсиньор Томази изрази съжаление, че вместо религиозна свобода се сблъскваме с нетолерантност. Според него все пак има и изключения като Бангладеш, където тези права са защитени.

Друг високопоставен представител на Ватикана, секретарят на Папския съвет за справедливост и мир, Марио Тосо заяви неотдавна, че срещу дискриминацията на християните трябва да се противодейства по същия начин, както срещу антисемитизма и ислямофобията.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови