Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Боливия: Църквата подготвя документ срещу неподсъдността на аборта

Боливия: Църквата подготвя документ срещу неподсъдността на аборта

„Общество, което не гарантира основното право на живота, е едно порочно общество”.Боливия

Боливия

„Общество, което не гарантира основното право на живота, е едно порочно общество”. Това посочи заместник-секретаря на Епископската конференция на Боливия, отец Хосе Фуентес, запитан за обществения дебат за аборта и контрола над раждаемостта, повдигнат от депутати от партията на президента Ево Моралес (на снимката) в полза на аборта.

Предложението, направено от депутатката Патриция Манчила задно с американската неправителствена организация Ipas, иска обявяването на неконституционността на 13-те члена от Наказателния кодекс и да бъде легализиран аборта. Според Наказателния Кодекс, абортът не е преследван от закона, ако е бременността е причинена от насилие, отвличане, изнасилване или кръвосмешение. Сред предложенията на Манчила е също и неподсъдността за детеубийството.

Представителят на епископите информира, че група от специалисти сред които адвокати, лекари, учени и църковни представители подготвя документ с поучението на Църквата в защита на живота и срещу аборта, който ще бъде представен пред Конституционния Съд.

През месец юли т.г., Съветът на миряните в Боливия в края на своята национална Асамблея призова католиците и обществото да са нащрек срещу проектозаконите, заплашващи достойнството на човека. „След проучване на различни незаконни и нечовешки ситуации, които заплашват живота и семейството”, се чете в заключителното комюнике от срещата, боливийските вярващи миряни констатират, че „диктатурата на релативизма и идеологията на пола” са все по-разпространени в страната.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови